09 Sep. 2017 08:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am culcat de câteva ori cu verișoara prietenei mele”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Cosmin, am 28 de ani şi sunt cu prietena mea de 2 ani. Ea are o verişoară, de aceeaşi vârstă cu ea (26 de ani), care, de când am început relaţia cu prietena mea, a început să-mi facă avansuri. Menţionez că nu sunt foarte apropiate, iar iubita mea mi-a zis deseori despre ea că e uşuratică şi spărgătoare de relaţii. Faza e că, după un timp, eu am cedat avansurilor ei şi m-am culcat cu ea de câteva ori. Mă simt pe de-o parte prost, dar pe de altă parte sunt mult mai satisfăcut dpdv sexual cu ea decât cu prietena mea, ceea ce mă face să o doresc din ce în ce mai mult, deşi ştiu că nu e ok ce fac şi că trebuie s-o rup cât mai curând cu ea. O iubesc şi pe prietena mea şi mi-e groază de clipa când va afla toată povestea. Ce sfat îmi poţi da în situaţia asta?

Adela răspunde:

Dragă Cosmin,

Ești conștient de faptul că, mai devreme sau mai târziu, prietena ta tot va afla. Pentru că, oricât ar fi ele de îndepărtate, tot vor vorbi într-o bună zi. Și e clar că prietena ta a avut dreptate: verișoara ei chiar este o ”spărgătoare de relații”. Poate că deja s-a lăudat pe undeva cu noua ei cucerire – care ești tu – poate că vorba deja a ajuns la urechile prietenei tale. Ce să mai faci? Dacă ai încredere că verișoara totuși va tăcea, atunci las-o așa cum a picat și vezi-ți mai departe de viața ta. Numai să nu te trezești după nu știu câți ani, după ce te căsătorești cu prietena, că o apucă pe verișoară destăinuirile la un pahar și îți distruge viața. Sigur, și atunci poți să negi până în pânzele albe… dacă nu te stresezi de ajungi la spitalul de nebuni. Dacă vrei să scapi de orice schelet din dulap, iei taurul de coarne și îi mărturisești iubitei. Îi spui că a avut dreptate, că fata s-a dat la tine, că n-ai putut să reziști – că asta arată că ești un bărbat sănătos și viril – dar că îți pare rău, că vrei să rămâi cu ea și de aceea i-ai mărturisit, ca să fii sigur că, dacă știe și ea, veți fi mai puternici împotriva ”ispitei”. Dar, așa cum ai spus, verișoara te împlinește mai mult din punct de vedere sexual, ești dispus să renunți la asta pentru femeia pe care o iubești? Să rămâi cu verișoara nu este o opțiune, din moment ce ea și-a făcut o misiune din a ruina relațiile celorlalți. Cum te-a sedus pe tine, o să-l seducă și pe altul, nu ești în siguranță lângă ea. Mai există și varianta în care te despați de prietena ta – ceea ce, dacă află ce s-a petrecut devine foarte probabil – și rămâi amant cu verișoara. Măcar ești satisfăcut sexual. Da, situația e încuractă, și oricum ai da-o nu poți scăpa de consecințele faptelor tale. Din păcate, nu există crimă perfectă… iar alegerea îți aparține.


Fosta soție a lui Cristian Pomohaci a acceptat să vorbească. “În momentul în care îl prinzi în fapt…”


 

Comentarii
← Inchide