Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Am aflat că soția m-a înșelat și, la rândul meu, am înșelat-o cu cea mai bună prietenă a ei”

26 decembrie 2016 23:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Alex, sunt căsătorit și am doi copii minunați. Într-o zi am aflat că soția m-a înșelat și, din dragoste pentru copii, am trecut cu vederea. La rândul meu, și eu am înșelat-o cu cea mai bună prietena a ei și acum consider că suntem chit, cu toate că în sufletul meu, încă simt o cicatrice a faptei ei. Întrebarea este: cum pot uita ceea ce a făcut ea???

 

Adela răspunde:

 

Dragă Alex,

După cum îți poți da seama pe propria piele, răzbunarea nu e suficientă pentru a scăpa de o suferință. Soția ta ți-a înșelat în primul rând încrederea, și acum va fi greu să o recâștige, chiar dacă și tu ai înșelat-o, la rândul tău. Întrebarea la care trebuie să răspunzi este: de ce a făcut-o? Ce îi lipsea în relația voastră? Îi lipsea ceva sau, pur și simplu, nu a rezistat unei tentații? Există unii bărbați, extrem de donjuani, cărora femeile cu greu le pot rezista. Le pare rău a doua zi, pentru că aceste specimene zboară din floare în floare, dar până să-și revină din vrajă, deja au călcat pe de lături. Oricum, chiar și dacă îți răspunzi la toate aceste întrebări, tot nu vei uita ce a făcut. Singurul lucru pe care îl poți face – că de răzbunat te-ai răzbunat deja – este să te hotărăști să o ierți. Iertarea nu e un lucru ușor, dar este terapeutic. Nu ei îi faci un bine că o ierți ci, în primul rând, ție. Când vei reuși aceasta, te vei liniști, chiar dacă nu vei uita. Până la urmă, dragostea nu ține cont de nicio convenție. Așa cum ție ți-a plăcut de prietena ei, la fel și ei i-a plăcut de un alt bărbat. Faptul că s-a întors la tine arată care este relația pe care pune preț. În plus, dacă iubita ta este dorită și de alți bărbați, înseamnă că ai de ce să te mândrești. Ideea este să nu mai consideri că e o tragedie. Ce a fost a fost, ați trecut cu bine printr-o încercare, acum sunteți un cuplu mai solid, care știe că asemenea episoade nu vă pot despărți. Nu doar pentru copiii voștri, dar și pentru voi doi.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro