05 Sep. 2017 21:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Obişnuieşte să piardă nopţi prin cluburi de noapte cu animatoare”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Apelez la tine în speranţa că mă poţi ajuta cu un sfat. Sunt împreună cu un tip de aproape jumătate de an. În primele săptămâni de relaţie nu ne-am petrecut majoritatea timpului împreună, adică am ieşit şi separat, eu cu prietenii mei, el cu ai lui. Fără să ne întrebăm unul pe altul unde şi ce am făcut, crezând că aşa e firesc, la început, să nu ne cerem raportul unul altuia. Doar că în timp ce eu ies câteva ore cu prietenii şi mă întorc acasă undeva în jurul miezului nopţii, am aflat că el obişnuieşte să piardă nopţi prin cluburi de noapte cu animatoare. În telefon are filmuleţe în care apare alături de respectivele dame în ipostaze care pe mine nu mă fac să mă simt deloc confortabil. I-am zis că mă deranjează, iar el mi-a răspuns că nu are ce să facă, pentru că asta este slăbiciunea lui. Îi place să fie mereu lângă femei frumoase, dar că doar se prosteşte, nu înseamnă nimic pentru el şi că ţine la mine. Nu mă simt deloc ok ştiind că face lucrurile astea şi deja când îmi spune că nu putem să ne vedem, pentru că iese în oraş cu prietenii, mai am puţin şi o iau razna. Şi oricât de mult m-aş supăra, nu-l văd dispus să-şi schimbe obiceiurile. Eu acum ce ar trebui să fac? Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

Adela răspunde:

Draga mea,

În acest moment al relației tale, tocmai ai aflat un lucru esențial despre iubitul tău: îi plac femeile frumoase. Acesta nu este un moft trecător, ci face parte din felul lui de a fi, pe care nu și-l va schimba, oricât de mult te-ai supăra tu. El așa a fost dintotdeauna, și când îți plăcea ție de el tot la fel era, doar că nu știai acest amănunt ”simplu” despre el. Ce pot să-ți spun? Ia-l așa cum este sau lasă-l – pentru că de schimbat, sunt slabe șanse să se schimbe. Dacă, printr-o minune, este atât de îndrăgostit de tine încât să renunțe la acest obicei, să știi că va fi temporar. Chiar dacă renunță, după ce îi vor trece aburii iubirii – care, din păcate, se cam risipesc după o vreme pentru toată lumea – o va face pe furiș, dar tot o va face, pentru că oamenii nu renunță la obiceiurile lor decât extrem de rar, și doar dacă vor ei, nu pentru altcineva. În concluzie, gândește-te bine în ce te-ai băgat, dacă merită să te chinui așa sau să-ți vezi de viața ta, ca și cum nu l-ai fi întâlnit. Dacă el preferă să dea o relație serioasă și stabilă pe o zbenguială prin cluburi cu necunoscute, e problema lui, nu a ta. Dacă poți să te detașezi și să-l iei așa cum este, bine, dacă nu, mai bine fără. N-o fi el singurul bărbat din univers, și nu sunt toți ahtiați după femei ca el.

Comentarii
← Inchide