09 Ian. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De patru ani am o relație cu un bărbat însurat și, de doi ani, una cu un bărbat neînsurat”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela.

Sunt Andreea şi de 4 ani am o relaţie cu un bărbat însurat. Îl iubesc enorm şi nu îmi văd viaţa fără el, deşi el mereu mi s-a părut distant şi, mai ales, mereu mi s-a părut că este în încercarea de a-şi căuta ceartă pentru a se descotorosi de mine. După 2 ani de relaţie, mi-am făcut şi eu pe cineva (neînsurat) şi am mers în paralel până acum ceva timp, când amândoi au aflat. El se simte trădat (cel însurat), mereu mă insultă, mă jigneşte, spune că l-am înşelat, dar el are deja o soţie şi eu am acceptat multe, am suferit enorm din cauza asta. Nu stau să înşir acum toate cele întâmplate între noi, certuri, la ce a fost în sufletul meu, suferinţe şi nopţi nedormite, gândindu-mă la fel şi fel de lucruri. Persoana cu care am stat în paralel nu avea de gând să se căsătorească cu mine, deci nu am de ce să mă simt vinovată faţă de el. Dar, acesta care e însurat, de ce are pretenţii de la mine şi de ce tot el se simte trădat când eu în fiecare moment şi în orice clipă din zi şi din noapte mă gândesc tot la el?

Adela răspunde

Dragă Andreea,

Îmi pare rău că trebuie să spun, dar nu ești singura în această situație. Orgoliul masculin e mare și – aș zice – uimitor! Bărbaților însurați care au amante nici măcar nu li se pare jenant să se supere când ele îndrăznesc să mai aibă și alte relații, în condițiile în care ei se duc acasă la nevastă în fiecare noapte! Tot ei se supără, și mai au și tupeul să o arate! Cu toată dragostea pe care o ai față de el, această micime de caracter de care dă dovadă ar trebui să te pună pe gânduri. Spui că te gândești numai la el, că ai avut parte de nopți nedormite… chiar merită? Ce perspective îți oferă, în realitate, această relație? Mi-a plăcut fermitatea și luciditatea cu care ai gândit în cealaltă relație, unde nu te-ai simțit deloc vinovată că îl înșelai, de vreme ce știai foarte bine că nu are intenția să te ia de nevastă. În locul tău, i-aș da supăratului însurat o pauză de gândire, una ceva mai lungă. Nu se poate să colecționezi femei ca pe obiecte – unde le lași, acolo le găsești. Dacă i-a fost greu să aleagă între tine și soția lui, și dacă tu ai fost de acord să-i fii amantă, trebuia să aibă bunul simț să-ți respecte libertatea, nu să aibă impresia că viața ta i se cuvine în întregime. Depinde numai de tine până unde ești dispusă să tolerezi atitudinea lui posesivă. Depinde numai de tine să ai de-a face cu bărbați care te merită.

Comentarii
template not found template not found template not found
template not found template not found template not found
← Inchide