Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Eu simt nevoia să fac dragoste de fiecare dată când sunt cu el, însă el mă mai respinge câteodată”

30 decembrie 2016 22:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Buna, Adela.

Sunt împreună cu un băiat de 3 ani și jumatate și simt că e rece față de mine. E indiferent și cred câteodată că nu mai are nicio atracție față de mine. Eu simt nevoia să fac dragoste de fiecare dată când sunt cu el, însă el mă mai respinge câteodată. Ce se întâmplă? Ce să fac?

Adela răspunde:

Draga mea,

Se spune că dragostea durează trei ani… dar uneori durează mai mult, alteori mai puțin – depinde de mai mulți factori. Contează compatibilitatea dintre cei doi, disponibilitatea și deschiderea fiecăruia pentru a face dragoste, momentul ales etc. Atracția, în general, ține de surpriză, de necunoscut. Dacă tu te simți încă atrasă de el, înseamnă că el face ceva care te ține pe jar. Poate păstrează misterioase unele zone din existența lui, poate e mai zgârcit cu declarațiile sau poate este un tip creativ care îți stârnește admirația, tu știi. Dar tu ce faci pentru a fi mereu alta, cum faci pentru a menține aprinsă flacăra dorinței lui? Dacă noi nu evoluăm mereu, dacă nu creștem în fiecare zi câte puțin, dacă nu ne interesează să învățăm mereu lucruri noi și să progresăm, să nu ne mire că cel de lângă noi se plictisește și nu mai e interesat. E drept că bărbații sunt predispuși la genul de atitudine pasivă și distantă după ce au sentimentul că au terminat de cucerit o femeie, dar și noi, femeile, am vrea să rămână totul ”ca în prima zi” fără să mai facem nimic. De aceea este bună o relație de cuplu, pentru că ne forțează să evoluăm neîncetat. În ce domeniu simți că ai putea să aduci ceva nou în viața ta? Poate ai vrea să-ți remodelezi trupul, poate te gândești că n-ar fi rău să înveți o limbă străină pe care n-o știai, sau poate să începi să explorezi un nou domeniu în cunoaștere. Dacă vrei un nou început, începe tu ceva cu tine. Cu cât ești mai entuziasmată și preocupată de treburile tale, cu atât el va deveni mai curios și… mai atras.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro