15 Aug. 2017 23:30

Adela va sfătuiește în sex și iubire. „Am ieşit cu un tip doar pentru a socializa. Iubitul meu a aflat și mi-a reproșat lucruri din trecutul meu”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt într-o relaţie de un an. În principal totul este deocamdată foarte bine însă, recent, am ieşit cu un tip fără să ştie iubitul meu, doar pentru a socializa și pentru nimic altceva. De altfel, asta s-a şi întâmplat. El e aflat şi în acel moment, pe lângă altele, mi-a reproşat lucruri de care sunt mai puţin mândră din trecutul meu (cum că m-am culcat cu mai mulţi băieţi), adică lucruri pe care le-am făcut înainte să îl cunosc şi care, practic, eu cred că nu îl privesc.

Nelămurire mea este alta: deşi m-a supărat acest lucru şi i-am spus asta, nu ştiu dacă este într-adevăr atât de grav pe cât îl consider eu. Mă întreb: dacă acum, după un an, mi-a scos ochii şi nu a avut pic de respect pentru mine, peste alţi câţiva ani e posibil ca lucrurile să se repete? El spune că a înţeles că m-a deranjat, dar nu îl cred că nu o să mai facă din nou. Aş vrea să-l „testez” pentru a şti din timp dacă relaţia asta va duce undeva sau nu, măcar să nu îmi pierd timpul degeab , dar cum să fac asta? Orice părere e binevenită. Mulţumesc!

Adela răspunde:

Draga mea,

Motivul pentru care tu ai simțit nevoia să ”socializezi” cu altcineva este că, pe undeva, probabil că ceva nu îți este de ajuns în relația în care ești. Spui că ai vrea să-l testezi pe iubitul tău, dar de fapt tu ești cea care te-ai pus la test, prin această ieșire. Iar rezultatul ”testului”, l-ai văzut: reproșuri, scene, nemulțumire și stres. Ai dreptate, dacă acest iubit face așa după doar un an, cum va face după șapte ani, sau după douăzeci? Un pic de gelozie nu strică, dar dacă posesivitatea lui este mai mare decât încrederea, poate că nu este el acela care merită să rămână alături de tine toată viața. Pe de altă parte, momentele de criză sunt acelea care ne arată cine suntem cu adevărat. Dacă, după ce criza a trecut, iubitul tău este mai aproape de tine, dacă îl afectează gândul că te-ar putea pierde mai mult decât orgoliul că te-a mai avut și altcineva, atunci dă dovadă de iubire adevărată. Tu știi, că tu ești lângă el și îl simți. Întrebarea este: ce vrei tu? Dacă te raportezi la el ca la o ”achiziție” și îți pui problema dacă merită sau nu, atunci în realitate nu ești chiar atât de îndrăgostită. Știi sigur că iubești cu adevărat pe cineva atunci când, orice ar face, nu te poți abține să-l ierți. Dacă nu simți așa față de acest băiat, te asigur că o să mai dorești să ”socializezi” și altădată.


Citește și: FOTO| Prințesa Malaeziei s-a căsătorit cu un fost fotbalist olandez. Cât a plătit mirele pentru soția sa

Comentarii
← Inchide