19 Aug. 2017 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Încă mă refugiez la fostul meu iubit de fiecare dată când mă despart de actualul”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Am nevoie de un sfat pentru că nu mai ştiu ce să fac şi cum să fac.

Mă numesc Iulia şi am 27 de ani. De la vârstă de 17 ani am început o relaţie cu băiatul ce credeam că va deveni soţul meu şi tatăl copiilor mei. Necesitatea ne-a împins să plecăm din România şi am ajuns în Spania. Totul bine şi frumos, până când el s-a angajat şi muncea foarte mult şi petrecea timp mai mult cu prietenii noi decât cu mine.

Eu eram destul de geloasă şi au început problemele. După 3 ani de stat în Spania, am hotărât să luăm o pauză şi eu să rămân în România, dar ca să nu stricăm vacanţa, am hotărât să spunem părinţilor noştri de pauză când el se întorcea în Spania. Însă, înainte să plece, am aflat că el ieşise cu o faţă în Spania şi că urmă să încerce ceva cu ea, mai ales că tot eram în pauză.

Am aflat, ne-am despărţit, am suferit enorm şi eu şi el, dar la ceva timp şi-a dat seama şi s-a întors la mine şi m-a cerut în căsătorie, iar eu am acceptat pentru că încă îl iubeam.

Eu deja mă întorsesem în Spania, ne-am cumpărat un căţel şi am hotărât să mergem mai departe, dar relaţia era din ce în ce mai rece, eu eram din ce în ce mai doritoare de atenţie şi iubire, dar lângă el mă simţeam că o servitoare, făceam mâncare, curat şi aveam grijă de el şi de fratele lui, care a venit Între timp în spania să îşi încerce şi el norocul şi locuia cu noi, aşa că tot ce făceau era să se joace amândoi.

Am ajuns la un moment dat să îmi dau seama că unui coleg de muncă îi cam plăcea de mine. Până atunci nu avusesem ochi decât pentru prietenul meu, dar când am văzut că băiatul asta îmi da atâta atenţie, mă făcea să mă simt specială. Acest băiat este marocan şi avea cu 9 ani mai mult decât mine, plus un copil cu o spaniolă pe care nu putea să îl vadă.

Aşa am ajuns să îl înşel cu acest băiat şi îmi plăcea din ce în ce mai mult, iar când vorbeam cu prietenul meu şi încercăm să îi spun cum mă simt, îmi spunea să îmi caut pe altul. Până la urmă i am spus adevărul, crezând că nu o să îi pese prea mult, dar am greşit.

Au urmat zile grele, nu mă lasă să dorm, mi-a tras şi o palmă, se îmbată.

Ne-am despărţit, eu am rămas în relaţie cu marocanul şi la puţin timp, când relaţia nu era chiar o relaţie serioasă, pentru că eu încă mai îi vedeam pe prietenul meu şi pe căţelul pe care îl aveam împreună, l-am prins pe marocan în casă cu o altă faţă.

Ne-am despărţit, s-a ţinut de capul meu şi am decis să îl iert, dar nu aveam încredere în el şi nici el în mine, ştiind că eu am fost cu el înainte să mă separ.

Începuse să se impună mai mult, să mă certe şi să îmi atragă atenţia când vorbea vreun bărbat cu mine şi era destul de gelos.

Am ajuns să mă gândesc în fiecare zi la fostul. Încă mă gândeam că putem face familie, dar totuşi din sentimentul de vină pentru suferinţă cauzată şi ruşine, nu făceam nimic să ne întoarcem, deşi el era dispus să ne împăcăm.

În acelaşi timp începusem să ţin mai mult la actualul iubit, ne-am mutat împreună, muceam împreună şi eram fericită, era exact genul meu şi ne completăm destul de bine în multe aspecte, suntem foarte asemănători, dar totuşi în fiecare zi mă gândeam la fostul şi vorbeam când aveam ocazia.

Au trecut doi ani şi eu. Încă mă refugiez la ex-ul meu de fiecare dată când mă despart de actualul iubit.

În momentul asta simt despre actualul iubit că nu avem viitor din cauza diferenţelor de religie, de cultură şi a faptului că are un copil cu altă. Niciodată nu am putut trece de fostul. Când sunt cu el îmi amintesc de planurile mela cu fostul şi mi se face dor. Când sunt cu fostul, îmi dau seama că m-am dezobişnuit şi ce iubesc acum e viaţă cu marocanul şi felul lui de a fi. Şi tot aşa, mă contrazic singură…

Ajută-mă, te rog, cu un sfat.

Adela răspunde:

Draga mea,

Nu ai spus foarte clar care e întrebarea, dar presupun că ai vrea să rezolvi cumva acest conflict interior care te macină. De multe ori ne dăm seama că unul dintre cele mai grele lucruri în viață este să știm ce vrem. Pentru că, iată, sunt situații în care putem alege cu mintea ceva logic și clar, dar inima și emoțiile ne trag în cu totul altă direcție, și ne fac viața un calvar. Ceea ce este sigur, din ce povestești, este că tu ai sentimente pentru ambii bărbați, lucru destul de greu acceptabil pentru opinia generală despre ce ar trebui să însemne o relație de iubire. Chiar dacă rațional tu știi că ar fi bine să alegi un singur bărbat, se pare că aceștia doi, pe care tu îi  iubești, se completează foarte bine unul pe celălalt, și împreună creează cocktailul de calități de care tu nevoie ca să te simți împlinită și iubită. De fapt, conflictul tău interior este între ceea ce simți tu în mod real și ceea ce crezi că ar trebui să simți, pentru că așa ai fost educată de societate. Evident, niciunul dintre ei nu va accepta că tu ai nevoie de amândoi – și poate nici ție nu ți-ar plăcea ca unul dintre ei, sau chiar amândoi, să mai aibă pe altcineva ca să se simtă complet. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, tot va trebui să alegi. Important este să nu faci această alegere când ești tulburată și în criză. Încearcă să te gândești că lucrurile merg de la sine și, dacă nu le forțezi, alegerea se va impune pur și simplu. Și, pe cât posibil, când ești su unul, urmărește să fii prezentă acolo, cu el, nu să te gândești la celălalt. Nu de alta dar, dacă continui așa, nu vei fi niciodată muțumită.


EXCLUSIV / Doi copii alpiniști morți, nici un vinovat. La patru luni de la avalanșa ucigașă care i-a ucis fata în Retezat, Ovidiu Popescu e din nou pe munte


Comentarii
← Inchide