18 Aug. 2017 23:05

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „A început să vorbească cu alte fete din trecutul lui. Nu pot să mai am încredere în el”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

De 10 luni stau cu un băiat, la început a mers totul bine, până când a început să vorbească cu alte fete din trecutul lui. Am fost la un pas de despărţire, când eram hotărâtă să plec şi să las în urmă relaţia asta, vine mereu şi spune că mă iubeşte şi că mă vrea în viaţa lui. De aproximativ două luni zice că nu mai ţine legătura cu nimeni că nu vrea să mă supere şi e mai liniştit. Problema sunt eu acum, oricât aş încerca nu reuşesc să-mi scot din minte ceea ce a făcut, mă omoară gândul că în fiecare zi poate să facă la fel, mai exact să stea în acelaşi pat cu mine şi să vorbească cu alte femei. Nu pot să mai am încredere în el, deşi îl iubesc mult şi nu vreau să renunţ. Câteodată intru în propriile gânduri şi încă nu pot concepe, nu pot face pace cu mine însumi, ba chiar cred că nu l am iertat sau nu sunt dispusă să îl iert. Ajută-mă cu un sfat te rog. Nu vreau să trăiesc aşa. Mulţumesc anticipat.

Adela răspunde:

Draga mea,

Adevărul e că nu poți niciodată să ai certitudinea că cineva va rămâne lângă tine într-o relație, oricât de mult ți-ai dori. La fel, noi nu deținem persoana iubită. Fiecare om este liber să iubească pe cine simte, oricât de mult ne-am împotrivi noi. De altfel, nu putem sa ne controlam nici măcar propriile sentimente. Nu decidem noi de cine ne îndrăgostim, nici când nu mai simțim nimic pentru cineva. Dragostea este unul dintre cele mai mari mistere ale universului, pentru care nu putem decât sa fim recunoscători atunci când se revarsă asupra noastră. De fapt, ceea ce simți tu acum față de acest băiat nici nu mai e iubire, ci o mare frica și o nevoie intensa de a-l poseda. Din păcate, acestea sunt ingrediente ale pierderii în dragoste, nu ale câștigului. În momentul în care vei renunța la frică, se va întoarce și iubirea. Și, în definitiv, ce se poate întâmpla? Sa zicem ca mai vorbește și cu vreo fostă. Pana una-alta, tu ești iubita lui oficială, la care se întoarce zi de zi. Mai devreme sau mai târziu, nici fostelor n-o sa le mai convină, pentru că, în general, toate femeile vor același lucru: stabilitate și fidelitate. Dacă tu îl vei aștepta cu brațele deschise, pline de iubire, el va dori sa rămână cu tine. Dacă vei fi mereu băntuitoare si stresată, normal ca va pleca la alta. Niciun bărbat nu pleacă de la bine, ci doar de la cicăleală și dominație.


Citește și: EXCLUSIV/ Dianei Munteanu i-a revenit zâmbetul pe buze. Bogdan Nemțeanu a dus-o în vacanță ca să o împace

Comentarii
← Inchide