Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”L-am prins de nenumărate ori vorbind cu diverse femei şi spunându-le aceleaşi cuvinte la toate”

29 decembrie 2016 23:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Să spun că mă numesc….Maria. Nu aş putea să aştern în câteva cuvinte ce am fost şi ce sunt. El îndrăgostit de mine de ani mulţi, eu nu ştiam de existenţa lui. Dar viaţa ne-a adus împreună. Cu lacrimi şi sacrificii… mai mult din partea mea. Acum căsătoriţi şi un copil. Şi care e problema? Sunt multe… dar una dintre ele care mă deranjează foarte mult este CHAT-ul. L-am prins de nenumărate ori vorbind cu diverse femei şi spunându-le aceleaşi cuvinte la toate. Nu ai cum să le iubeşti pe toate sau să vrei să te căsătoreşti cu toate. Deci e clar că le minte. Şi cu toate astea, mă deranjează. Asta o consider lipsa de respect atât faţă de mine cât şi faţă de ele ale căror decizii în viaţă depind de cuvintele lui. S-a ajuns în situaţia ca ele să mă caute să-mi spună de el…. iar răspunsul lui este: ” nu consider că greşesc faţă de tine atâta timp cât le mint şi nu am nimic cu ele”. Întrebarea mea este… am înnebunit? Trebuie să mă mulţumesc că „nu are nici o treaba cu ele”? Îmi promite că nu mai vorbeşte… şi îl prind iar, şi iar… Sunt eu posesivă sau el nebun?

 

Adela răspunde:

 

Dragă Maria,

Din câte povestești, se pare că el chiar are o problemă, iar tu ai perfectă dreptate: nu ai cum să promiți aceleași lucruri la mai multe femei, cu atât puțin nu poți să le ceri pe toate de nevastă. Și dacă ar fi să-l crezi că pe ele le minte: ce îl determină să aibă o asemenea nevoie? Omul e ciudat, sau cel puțin nehotărât. Oricât de mult ți l-ai dori, probabil că îți dai seama la fel de bine ca și mine că nu-și va schimba comportamentul doar ca să te liniștească pe tine. Ți-aș spune să iei distanță de el cât poți de repede, dacă nu ai fi legată de el și dacă nu ați avea copilul. Așa, îmi dau seama că e mai greu, dar nu imposibil. Nu ești tu singura care a plecat cu copilul de lângă un bărbat nebun. Tu știi cel mai bine cât de mult comportamentul lui îl afectează și pe cel mic. În plus, dacă între voi doi sunt tensiuni, copilul le va simți. Până când nu va trăi într-un climati emoțional armonios, copilul va suferi. Mai târziu, când va ajunge la vârsta maturității, va fi marcat de aceste tensiuni și le va căuta în relațiile sale, perpetuând la nesfârșit tiparul cunoscut, dar dureros. Tu ești singura care poate lua hotărârea dacă vei accepta în continuare comportamentul ciudat al acestui soț sau nu. Dacă ți-e greu, poți începe cu o pauză de câteva săptămâni în care să nu comunicați absolut deloc. El trebuie să înțeleagă că tu ești decisă să nu mai tolerezi compromisuri inutile și, dacă nu încetează cu aiurelile, te poate pierde cu copil cu tot.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro