Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am culcat cu mama actualei mele iubite”

26 iulie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela

Mă numesc Ioan (nu este numele meu real), am 29 de ani și trăiesc o situație foarte dubioasă. Pe scurt, m-am culcat cu mama actualei mele iubite. S-a întâmplat cu aproximativ un an înainte să o cunosc pe prietena mea, pe care am întâlnit-o întâmplător la mare și cu care sunt împreună de o jumătate de an. Abia după ce mi-a prezentat-o pe mama ei (în urmă cu o lună) am avut un șoc. Și mama ei s-a uitat lung la mine, dar am reușit, cumva, să ne stăpânim și să nu ne dăm de gol.
Faza e că mă înțeleg foarte bine cu prietena mea și chiar părea să avem toate ingredientele unei relații de lungă durată, care să ducă, eventual, la căsătorie. Cele cinci luni care au trecut de când am cunoscut-o și până am aflat că mama ei este cea cu care am avut un one night stand la un moment dat au fost cele mai frumoase luni din viața mea.
Ultima lună e un coșmar, pentru că nu știu ce să fac. Ajută-mă cu un sfat. Dacă îi spun, e clar că se termină relația noastră. Dacă nu îi spun, risc să duc ani de zile povara acestui secret. Cum să procedez?

Adela răspunde:

Dragă Ioan,

Lucrurile de care ți-e frică te urmăresc toată viața. Când ai ceva de pierdut, vei suferi mai devreme sau mai târziu. În primul rând, ți-e frică să nu afle prietena ta de aventura cu mama ei. Apoi, ți-e frică să n-o pierzi pe ea. Ai mai multe alegeri posibile. Una, ar fi să vorbești cu mama ei, s-o întrebi ce părere are ea. În cel mai bun caz, ea va dori fericirea fetei ei și împreună veți face un pact că nu-i veți spune niciodată nimic. Timpul va trece și lucrurile vor fi uitate – în cel mai fericit caz.

O altă alegere, ar fi să lași lucrurile să se desfășoare în ritmul lor, să încerci să uiți, și toate temerile tale se vor muta în subconștient, de unde nu se știe când pot răbufni. Și mai este și alegerea cea mai grea, dar și cea mai eliberatoare, în care îi povestești iubitei ce te frământă. Cel mai probabil, va avea un șoc la început, te va îndepărta, căci va avea nevoie să digere o asemenea informație. Dar dacă tu vei sublinia faptul că faza s-a petrecut cu mult înainte s-o cunoști pe ea, că n-aveai cum să știi că e mama ta și că ți-a fost frică să nu se supere – ca dovadă că, uite, s-a supărat – după ce-i trece șocul, dacă te iubește, va înțelege.

Femeile au mai multă putere de iertare în asemenea cazuri. Cel mai important este ca tu să te simți nevinovat – cum, de altfel, și ești. Vorbește cu mama ei înainte, vezi ce zice și ea. Explică-i că nu vrei să ai scheleți în dulap și… Doamne ajută! Abia când ești dispus să pierzi totul, câștigi cu adevărat. Altfel, o să trăiești tot timpul cu frica-n sân. Chiar dacă o vei avea pe această fată, nu te vei bucura cu adevărat de ea.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro