Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”M-am culcat cu soția fratelui meu”

05 august 2017 23:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Grigore, sunt însurat, am un băiat de 7 ani și m-am culcat cu soția fratelui meu. Eram la casa părintească, la un fel de reuniune de familie, fratele meu lipsea, la un moment dat am avut ocazia să facem asta, eram beți și s-a întâmplat, mai ales că am simțit mereu o slăbiciune pentru femeia asta. Asta s-a petrecut în urmă cu doi ani, timp în care m-am înțeles cu soția fratelui meu că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată și că rămâne secretul nostru.

Evident, m-am simțit foarte vinovat față de fratele meu, dar am reușit, cumva, să țin totul numai pentru mine, să nu sufere nimeni din jurul meu. Însă povestea abia acum începe, pentru că am aflat că soția mea s-a culcat cu fratele meu, cam în aceeași perioadă. Nu contează cum am aflat, este mult de povestit, însă nu există nici o șansă să mă fi înșelat, de asta poți să fii sigură. Evident, mă simt trădat de soția mea, dar nici eu n-am fost ușă de biserică.

Nu mai simt nici o vină față de fratele meu, dimpotrivă, îl detest acum, deși el are tot atâtea motive să mă deteste. Nu știu ce l-a determinat să facă asta, poate îi place de nevastă-mea, poate a intuit ce s-a întâmplat între mine și nevastă-sa și a vrut să se răzbune, habar n-am. Ideea e că eu nu mai sunt deloc fericit acum.

Nevastă-mea s-a culcat cu frate-meu, eu m-am culncat cu nevastă-sa, relațiile dintre noi patru sunt profund toxice în acest moment, deși nu există scandaluri în casă. Dar la mijloc e copilul meu, altfel aș fi divorțat. Ce să fac? Cum să manageriez toată această telenovelă care pur și simplu mă epuizează?

Adela răspunde:

Dragă Grigore,

Dacă oamenii nu ar mai fi atât de posesivi unii față de alții, mult mai multă pace ar fi pe pământ. Până la urmă, singura modalitate prin care ai fi putut să nu te mai simți vinovat față de fratele tău era să fiți cumva chit. Și, după ce ai aflat că exact așa stau lucrurile, nu mai poți să suporți situația. Nu te supăra, dar singura problemă pe care o ai în acest moment este propriul tău orgoliu. Dacă nu ai mai lua lucrurile atât de în tragic, ți-ai dat seama că nenorocirea nu e chiar atât de mare. Nimeni nu a fost rănit, nimeni nu e bolnav, nimeni nu e pe moarte. Pur și simplu s-au încurcat niște ițe relaționale. Acum, că fiecare știe ce are celălalt, nu mai există motive de tensiune și lucrurile ar putea să se liniștească. Dar, nu, hai mai bine să ne chinuim, să transformăm totul într-o dramă. Da, nu e ușor de digerat o asemenea trădare, dar având în vedere că și tu ai făcut același lucru, ar putea fi mai ușor de înțeles. Decât să-ți distrugi familia pentru o rătăcire de moment – atât a ta, cât și a fratelui – mai bine vă mutați undeva, departe, unii față de alții, și vă continuați viața fără complicații. Peste ani, o să vă uitați în urmă și o să fie ca și cum v-ați uita la un film… de comedie. Serios, viața merită trăită din plin, atât cât o avem, nu e cazul să ne facem probleme în plus. Iertarea – atât pentru noi înșine, cât și pentru ceilalți – este unul din ingredientele principale care pot transforma infernul în paradis. Numai de tine depinde să te liniștești.

 

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro