20 Aug. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am îndrăgostit de un bărbat în cel mai nebunesc mod posibil, fără să îl văd”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela,

Am 25 de ani şi m-am îndrăgostit în cel mai nebunesc mod posibil.

Am avut o relaţie de 2 ani cu fostul meu iubit. Ne-am despărţit din cauza unui viciu de-al lui și ne-am mai dat o şansă după un an, rezultatul fiind acelaşi. O despărţire după 6 luni.

În acest timp l-am cunoscut pe el… Bărbatul de care m-am îndrăgostit fără să îl văd. Locuieşte în altă ţară de câţiva ani, deşi amândoi suntem din acelaşi oraş. A trecut printr-un divorţ, după 7 ani de căsnicie, iar de aproape doi ani stă cu o femeie de care s-a ataşat pentru că a fost alături de el în acele momente grele.

A rămas însărcinată şi au hotărât de comun acord să avorteze, iar la scurt timp a rămas iarăşi însărcinată, deşi el i-a spus că nu o iubeşte şi nu este momentul.

Între timp, noi am început să vorbim, el vrea să rămânem împreună. Femeia respectivă i-a spus târziu de sarcină şi de câte ori încearcă să ia legătură cu mine are momente de depresie şi crize, ceea ce îl face să se simtă resonsabil de stările ei, iar eu mă simt la fel.

Mi-a spus să avem răbdare măcar până se termină sarcina şi se naşte copilul. Urmează să vină în ţară şi să ne vedem, să vorbim mai multe. Mă asigură că vom rămâne împreună.

Mă simt vinovată de situaţie. Dar ştiu că a fost sincer, multe persoane cunosc situaţia lui şi au confirmat-o. Aş dori un sfat în această privinţă. Ce să fac? Cum să gestionez situaţia asta? Îmi doresc mult o relaţie cu el, deşi ştiu că este greu. Şi el îşi doreşte şi nu vrem să facem rău nimănui.

Adela răspunde:

Draga mea,

E nebunesc ce trăiești, într-adevăr. Și mă tem că nu te vei liniști până când nu vei avea experiența, după cum ai făcut și cu fostul iubit. Ai avut nevoie să-i mai dai o șansă pentru a te convinge că nu s-a schimbat și ați ajuns în același punct, chiar dacă timpul a trecut. Situația e complexă, sper că îți dai seama în ce te bagi, pentru că n-o să fie deloc ușor. În primul rând, tu încă nici nu l-ai văzut pe acest bărbat în realitate, nu ai de unde să știi ce vicii ascunse o avea și el. Din experiența trecutului, durează un timp până când ajungi să cunoști cu adevărat un om. Această relație începe deja în mod problematic, logic ar fi să te aștepți la complicații și, din păcate, la multă suferință din partea tuturor. În al doilea rând, te avertizez că relațiile care încep la distanță au o mare marjă de fantezie. Când nu vezi un om și nu trăiești cu el, te poți îndrăgosti de propriile tale impresii, pe care le proiectezi foarte ușor asupra lui, din cauza distanței. Oricât ar zice el că n-o iubește pe acea femeie, a stat doi ani cu ea, nu două săptămâni! În doi ani, un bărbat mai superficial are timp să se plictisească de o femeie și să pretexteze, plin de nesimțire, că n-o iubește. Dacă n-o iubea, cum ajungea s-o lase gravidă?! Dacă n-ar fi vrut-o, nici nu s-ar fi atins de ea! Și, în timp ce se culcă cu ea, pe tine te amăgește că n-o iubește. Îți dai seama ce-o fi în sufletul ei, și gravidă? Un bărbat poate fi foarte mieros, fără să fie sincer. Și ce părere ai tu despre responsabilitatea unui bărbat care lasă gravidă o femeie și pleacă cu alta pentru că ”n-o iubește”? Așa și ție poate să-ți spună, după două săptămâni sau doi ani, că de fapt își dă seama că nu te mai iubește. Ai mare grijă, dacă ții neapărat să ai această experiență, fii pregătită, să nu suferi inutil.


Luminița Dobrescu, prima artistă din România care a câștigat Cerbul de Aur, este impecabilă la 71 de ani. Cântăreața a trăit o viață mai ceva ca-n filme | VIDEO


 

Comentarii
← Inchide