27 Aug. 2017 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-a înșelat, i-am mai dat o șansă pentru copii, dar nu știu cum să-mi recapăt încrederea”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, mă numesc Maria şi apelez la tine în speranţa că mă vei ajuta.

Sunt căsătorită de 7 ani şi am 2 băieţi frumoşi. Din aprilie 2015 (eram însărcinată cu cel de-a doilea copil) până în noiembrie 2016 (când am găsit mesaje pe telefon şi mai multe dovezi ), soţul m-a înşelat, iar eu m-am gândit să-i mai dau o şansă pentru copii.

Nu ştiu cum să-mi recapăt încrederea. Câteodată am momente când nu mai vreau să stea în preajma noastă, aduce doar energie negativă. Vreau să divorţez. Sunt singură cu copiii în străinătate, sunt confuză.

Dacă divorţez, eu zic că o să câştig în instanţă pentru că a fost adulter.

Va rog să mă sfătuiţi ce ar fi mai bine pentru viitorul meu şi al copiilor, a trecut atâta timp şi simt că m-a înşelat ieri.

Adela răspunde:

Dragă Maria,

Ceea spui tu despre energia negativă pe care o aduce soțul tău între voi mă face să mă gândesc că faptul că te-a înșelat nu e singura problemă a ta. Dacă ești hotărâtă să te desparți de el, nimic nu te poate opri. Dacă, însă, mai ai îndoieli, dacă totuși speri că se mai poate îndrepta ceva, nu te repezi. E normal să te simți trădată pentru că soțul tău te-a înșelat, dar dacă spui că acea aventură a luat sfârșit, poate că nu e totul pierdut. El cum a reacționat când i-ai spus că tu știi? Dacă și-a cerut scuze, dacă ți-a promis că nu se mai repetă, poate ar fi bine să-i mai dai o șansă. Dacă, dimpotrivă, nu dă semne că ar regreta ceva, atunci te înțeleg că nu îl poți ierta și te gândești că v-ar fi mai bine, ție și copiilor, fără el. Însă să știi, chiar dacă vei câștiga în instanță, oricum atât el, cât și copiii, când vor fi mai mari, vor dori să interacționeze – deci de el nu vei scăpa niciodată definitiv. De obicei, timpul și distanța ne fac să privim lucrurile diferit. Încearcă să mai lași lucrurile să meargă de la sine o vreme. Când vei fi sigură, nu vei mai avea nevoie să întrebi pe nimeni nimic.


Citește și: „Lovitură” de un milion de euro dată de un clan de romi din România, în zona Disneyland Paris

Comentarii
← Inchide