Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Bea și vine acasă rupt. Nu prea mai stă cu mine și cu fata”

11 august 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Chiar nu ştiu ce să mai fac. Eu şi soţul meu suntem împreună de 4 ani şi jumătate şi suntem căsătoriţi de anul trecut, avem o fetiţă de 8 luni, e totul bine până aici. De când ne-am cunoscut, am trecut prin clipe grele şi am trecut peste împreună, dar problema e că e foarte influenţabil de prietenii lui. Merge, bea și vine acasă rupt. Deseori ne certăm pe tema asta. Când e treaz e pâinea lui Dumnezeu, zice că nu mai merge şi tot merge. Nu prea mai stă cu noi, toţi banii pe care îi câştigă eu îi dirijez, deci niciodată nu a fost vorba să ia banii din casă. Nu ştiu cum să-i mai explic că nu mai merge aşa. Şi ştiu că mă iubeşte.

Adela răspunde:

Draga mea,

Din ce spui, reiese că soțul tău este dependent de băutură, cu alte cuvinte: este alcoolic. Aceasta este o boală extrem de serioasă, care se vindecă doar cu o singură condiție: ca bolnavul să vrea. Câtă vreme el nu vrea cu adevărat, orice i-ai spune tu, el tot va pierde controlul mai devreme sau mai târziu. Există, bineînțeles, și leacuri care să-l facă să respingă băutura, spre exemplu, niște pastile din plante medicinale pe care le găsești la plafar. Sau, dacă ești credincioasă, poți să te duci la preot și să-l rogi să-i facă o slujbă specială, care să-l ajute să iasă de sub influența prietenilor care îl trag spre băutură. Dacă toate acestea nu dau rezultate, atunci poate că are nevoie de un șoc. Ia-ți copilul, du-te la mama ta sau unde știi tu și spune-i că, dacă nu se potolește, nu te mai întorci. Dacă spui că, atunci când e treaz e ”pâinea lui Dumnezeu”, o să-l doară tare. Frica ar putea fi o motivație puternică pentru a renunța la băutură. Asta ar putea să-l facă să conștientizeze că voi nu sunteți la dispoziția lui și că trebuie să fie și el responsabil dacă vrea să fie cap de familie. Ai curajul și înfruntă-l, pentru că altfel va conta pe slăbiciunea ta să-și întrețină dependența.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro