Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Mi-e frică să intru în vorbă cu o fată, parcă s-a rupt ceva în mine”

28 decembrie 2016 23:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Mihai şi am şi eu o problemă, dacă aş putea spune aşa. Când eram mai mic vorbeam cu fete, nu aveam nici cea mai mică problema, stăteam şi ore în şir cu ele la conversaţii. La un moment dat, mai precis acum vreo 4-5 ani, pot spune că a avut loc un blocaj, o ruptură în mine. Am fost cu o fată o perioada că de 4-5 luni şi, după, ne-am despărţit. Ea a fost prima mea dragoste. Am trecut mai greu peste despărţire, dar am trecut, însă în acel moment pot spune că am şi suferit şi parcă s-a rupt ceva în mine. Am mai avut o tentativă de relaţie dar nu am reuşit nimic.

Nu mai vroiam pe altcineva şi pe nimeni. În momentul actual, am în jur de 20 de ani şi am o problemă. În momentul de faţă, ca orice băiat, aş vrea şi eu o relaţie cu o fată. Văzând şi eu  o fată frumoasă pe „Facebook”, ca orice băiat, aş vrea să intru cu ea în vorbă, să vorbim, să ieşim, să ne cunoaştem. Dar parcă îmi este frică. Frică de ce, nu ştiu nici eu. Probabil de un refuz. Și nici nu ştiu ce îi pot spune dacă ea nu mă întreabă nimic. Am această teamă în mine şi nu ştiu cum să scap de ea.

Tare mult aş vrea să scap de această problema cât mai rapid. Pot spune că mă simt mai confortabil dacă vorbesc de pe un alt profil cu respectiva fată şi nu de la mine, practic să nu îmi cunoască identitatea. Sper că mă poţi ajuta şi pe mine să scap de această problemă. Aş vrea şi eu o relaţie normal, dar cu această problemă… nu cred că pot.

Adela răspunde:

Dragă Mihai,

Am și eu o întrebare: tu nu vorbești cu o fată decât dacă vrei să ai o relație cu ea? Adică, ți-ai tăiat orice acces la orice fată, nu mai poți nici măcar să fii prieten cu ele? Poate că te agiți prea tare, ai devenit obsedat de ideea cu relația, și de aceea te-ai blocat. Chiar dacă te simți foarte atras de o fată, nu ai de unde să știi dacă vă potriviți într-adevăr până când nu o cunoști un pic. Eu nu te sfătuiesc să te arunci într-o relație cu o fată doar pentru că îți place cum arată.

Poate că, după ce te apropii de ea, constați că nu e ceea ce-ți dorești. Așa că mai bine te apropii de fete fără gânduri mărețe. Și, dacă nu știi ce să vorbești cu ele, pune-le pe ele să vorbească. Oricum, fetele adoră asta și, în plus, așa te poți convinge dacă chiar îți place fata respectivă sau nu.

Cum faci o fată să vorbească? Foarte simplu: îi faci un compliment referitor la cum arată părul ei, sau ce culoare frumoasă are bluza ei… te orientezi tu la fața locului. După care o întrebi cum și-a făcut părul de îi stă așa de drept sau de unde a găsit așa o culoare, că în toate magazinele găsești numai albe și negre – nu știu, îți dau doar exemple, ca să înțelegi ideea.

În general, femeilor le place să povestească despre ele și apreciază când cineva le ascultă. Dacă mai strecori și câte o glumiță, deja le-ai câștigat încrederea. Și nu te sfii să fii tu însuți. Fetele apreciază sinceritatea și așa vor fi și ele deschise.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro