Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-am înșelat soțul. Am rămas însărcinată, însă nu știu al cui e copilul”

16 iulie 2017 23:12

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Ajută-mă, te rog, pentru că nu știu ce să fac. Mi-am înșelat soțul, cu care sunt măritată de trei ani. S-a întâmplat în urmă cu cinci luni, o singură dată. Întâmplarea face că am rămas însărcinată, însă nu știu al cui e copilul, pentru că și cu soțul meu am avut relații sexuale în acea perioadă. Ce să fac? Contează atât de mult cine e tatăl lui biologic? Soțul meu va fi sigur că este al lui, însă nesiguranța aceasta cred că m-ar chinui. Cum să procedez? Iar dacă aflu că nu e copilul lui, să-i spun asta? Să-l anunț pe tatăl biologic? Asta ar însemna sfârșitul căsniciei. Mă simt total debusolată.

Adela răspunde:

Draga mea,

Tu vrei să rămâi cu soțul tău sau visezi la aventura de acum cinci luni? Pentru că, dacă ești sigură că vrei să rămâi cu soțul tău, pur și simplu lasă lucrurile așa cum sunt. Nu te mai gândi, nu te mai agita. Știu că e mai greu de spus decât de făcut, dar trebuie să iei o decizie.

Faptul că tu te zbați arată că aventura aceea te-a marcat totuși și, din motive pe care nu ni le spui, în adâncul sufletului tău, tu de fapt ai vrea să se continue. Un copil cu acea persoană ar fi de natură să tulbure apele, dar și să-l facă să revină la tine. Eu nu știu de ce nu s-a continuat acea relație, dar dacă acel bărbat ar fi ținut la tine, dacă te-ar fi vrut neapărat, ar fi creat el valurile să te aibă, nu ar fi fost nevoie de un presupus copil ca să-și dea seama ce vrea.

Chiar dacă este al lui, nu merită să-ți strici tu viața numai ca să-l anunți pe el. Vei vedea atunci când se va naște copilul cu cine seamănă în mod flagrant. Gândește-te dacă nu cumva tulburarea ta este în realitate o dorință ascunsă de a-l face pe acel bărbat să se întoarcă la tine. Chiar și dacă tu l-ai respins, poate ai făcut-o ca să nu se supere soțul tău, să nu-ți pierzi căsnicia.

Dar, dacă n-ai vrut să-ți strici căsnicia atunci, cu siguranță că ai avut niște motive întemeiate – cum ar fi, spre exemplu, că ți-ai dat seama că preferi să rămâi cu soțul tău. În concluzie, oricare ar fi tatăl biologic al copilului, tu ești în situația de a alege ce vrei. Cu atât mai mult cu cât soțul tău nu are nicio bănuială.


Citeşte şi: Doi vasluieni s-au lovit reciproc cu halbele de bere. Ce a urmat după scandal

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro