Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-a spus că dacă nu vreau să facem ce vrea el în pat, înseamnă că nu-l iubesc și că o să-și găsească pe alta”

16 aprilie 2017 19:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,
Am de 5 ani o relație pe care până recent am considerat-o aproape perfectă. Firește, ne certăm, ca toți oamenii, din diverse nimicuri. Dar în rest, lucrurile au mers foarte bine între noi și chiar ne gândeam să facem pasul cel mare. Problema a apărut în urmă cu câteva luni, când, la dorința lui de a adăuga ceva picanterii în relația noastră, am început amândoi să ne uităm la filme pentru adulți. Nu mi-a plăcut la început, eu de fel sunt o fată cam timidă și nu-mi plac lucrurile astea, dar am acceptat pentru el. Am crezut că o să fie distractiv. Și a fost, la început. Apoi, tot uitându-se la scenele alea, au început să-i vină tot felul de idei. Să încercăm și noi poziția aia, să o facem așa etc. Am încercat să-i explic că eu nu sunt genul acela de fată, dar parcă e surd, nu vrea să mă asculte. Am început să facem dragoste tot mai rar, iar asta îl deranjează. Mi-a spus că dacă nu vreau să facem ce vrea el în pat, înseamnă că nu-l iubesc și că o să-și găsească pe alta care să-i satisfacă dorințele. Sunt disperată. Îmi făcusem planuri mari de viitor cu omul acesta, dar acum mi-e frică de ce a devenit. Cum să-l fac să înțeleagă că nu procedează corect, că ce am avut noi până acum e mai important decât noile lui fantezii?

Adela răspunde:

Draga mea,

Să știi că, dacă timp de cinci ani el nu ți-a spus ce-i poate pielea, asta nu înseamnă că el nu știa. Cu siguranță că el a avut asemenea dorințe și înainte de a începe să se uite la filme pentru adulți. Probabil că se uita și înainte, dar fără tine. Poate că și el s-a gândit să facă ”pasul cel mare” cu tine și, ca să se convingă, te-a primit în ”lumea lui secretă”. Doar că pentru tine nu a fost la fel de plăcut. Nu știm dacă este din cauză că tu nu ești suficient de deschisă din punct de vedere erotic sau pentru că el, în realitate, nu e chiar atât de priceput. Poate te-a forțat, n-a avut răbdare cu tine și normal că a obținut reacția contrară. Ar fi interesant de aflat ce anume te-a respins pe tine. De exemplu, dacă el devine prea copleșit de latura animalică e firesc ca tu să ai această reacție, pentru că e clar că la tine manifestările sexuale sunt susținute de iubire. În ceea ce privește planul tău de viitor împreună cu el, nu-ți face iluzii. Este foarte bine că ai descoperit această latură a lui acum, înainte de a se complica lucrurile. Acum știi adevărul, depinde numai de tine dacă îl accepți sau nu. Îți dai seama că el nu va renunța la pornirile lui, sunt prea bazale și prea puternice. Chiar dacă îți va spune că o va face, va continua pe furiș. Dacă te-a amenințat că se duce la altele, demnitatea ta de femeie îți cere să-l respingi. Nu trebuie să te milogești de el ca să te ia de nevastă. Vrea fantezii și nu e în stare să te facă să vibrezi pe aceeași lungime de undă, să se ducă. E inadmisibil să te facă să te simți ultimul om, dă dovadă de egoism și chiar prostie. Așadar, nu te teme să-l alungi, dacă te iubește cu adevărat tot la tine se va întoarce, cu coada între picioare. Dacă nu se întoarce, nici nu ai după ce să plângi. Sau regreți cumva că nu poți să-i împărtășești animalitatea?

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro