Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-a spus că pleacă într-un oraș. iar de pe Facebook am aflat că a plecat în alt oraș, unde se află fosta lui iubită”

29 iulie 2017 23:13
De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela

Numele meu este Alina. Sunt împreună cu prietenul meu de 2 ani. Înainte acestei relaţii, el a mai fost împreună cu o fată, timp de aproape 4 ani. Înţeleg, din ce mi-a povestit el, că a iubit-o foarte mult şi că îşi făcuseră planuri de căsătorie, numai că ea a primit un job într-un alt oraş, el nu a fost dispus să se mute şi cum niciunul nu a vrut o relaţie la distanţă, au decis de comun acord să se despartă. Mi-a spus că de când s-au despărţit şi ea s-a mutat din oraş, au rupt legătura. Apoi, după câteva luni, m-a cunoscut pe mine şi am început relaţia. După tot ce mi-a povestit despre ea, m-am temut mereu că poate la un moment dat se va întâmpla ceva şi va vrea să se întoarcă la ea, i-am spus şi lui lucrurile astea, dar m-a asigurat că fosta e istorie pentru el şi că pe mine mă iubeşte. Iar eu l-am crezut. Acum câteva săptămâni, mi-a spus că trebuie să plece într-o deplasare, în Cluj (o dată la câteva săptămâni e nevoit să plece prin ţară cu serviciul, 3-4 zile). A plecat, însă a doua zi, când  am intrat pe Facebook, am văzut că a postat o melodie pe profilul lui, numai că în dreptul postării nu apărea că ar fi în Cluj, ci în Iaşi. Coincidenţă sau nu, acelaşi oraş în care se mutase fosta lui prietenă. Am stat câteva ore, gândindu-mă dacă să îi zic ceva sau nu, iar până la urmă l-am sunat, să-l întreb ce face. Mi-a zis că nu poate să stea la discuţii, că e ocupat cu serviciul. A doua zi, m-a sunat să-mi spună că a intervenit ceva şi că mai trebuie să stea o zi în Cluj. Nu am ştiut ce să-i zic în momentul acela… S-a întors acasă, dar nu am sesizat nicio schimbare de comportament la el. Zilele trecute a venit la mine să-mi spună că trebuie să plece într-o altă deplasare, peste câteva zile. Doar că acum nu ştiu ce să cred… Ar trebui să-l întreb dacă m-a minţit ultima oară când a plecat? Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

Adela răspunde:

Dragă Alina,

Dacă Facebook zicea că iubitul tău e la Iași, când el se dădea la Cluj, de ce nu i-ai spus și lui? Ți-e frică de el? Confruntă-l, n-are rost să ții în tine aceste îndoieli. Ce preferi: o relație de ochii lumii sau una adevărată, în care simți și tu ceva autentic? Spui că el se poartă frumos cu tine, cine știe, poate vrea să vă păstreze pe amândouă?! Îți dai seama, dacă el s-a dus la ea la Iași, atunci probabil că au vorbit și despre tine. Dacă ea îl vrea înapoi, nu poate să nu țină cont de cei doi ani pe care i-a petrecut cu tine. Dacă te încălzește cu ceva, nici ei nu-i pică bine că a stat trei zile cu ea, după care s-a întors la tine. Cât despre deplasările dese, dacă nu sunt într-adevăr cu serviciul e o problemă, pentru că nici de acolo nu poate lipsi la nesfârșit. Așadar, întreabă-l cu nevinovăție: ”Dragul meu, cum se face că tu mi-ai spus că ești în Cluj, iar de pe Facebook aflu că ești la Iași, exact orașul unde viețuiește fosta ta iubire? Dacă îmi ascunzi ceva, aș vrea să știu, nu vreau să aflu de pe Facebook că se întâmplă ceva cu relația noastră”. Dacă nu suportă discuțiile, nu suporta nici tu să mai stai cu el. Dacă îți este teamă să abordezi anumite subiecte cu iubitul tău, înseamnă că relația are puncte slabe, care mai devreme sau mai târziu o vor rupe.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro