16 Aug. 2017 23:00

Adela va sfătuiește în sex și iubire. „Părinții mei vor să mă mut cu ei în Italia, însă eu vreau să rămân aici și să fiu independentă”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt împreună cu prietenul meu de ceva timp şi totul pare din ce în ce mai serios. De curând mi-am vizitat părinții care stau în Italia. Ei doresc ca in câteva luni să mă mut acolo cu ei definitiv. Am urât perioada cât am stat acolo. Pur şi simplu nu mi-a plăcut. Am 18 ani şi vreau să fiu independentă. Vreau să locuiesc singură, la fel cum am locuit şi în ultimul an, să muncesc şi să fiu pe cont propriu. Nu vreau să depind de mama şi de tata şi în plus de asta, toată viața mea este în oraşul meu. Si în legătură cu prietenul meu, mă gândesc că poate şi el îmi întunecă decizia de a nu mă muta acolo deoarece relatia s-ar duce pe apa sâmbetei dacă m-aş muta totuşi încă nu am discutat cu el despre asta. Deci sunt 2 motive pentru care nu vreau dar totuşi sunt indecisă.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă îți dorești atât de mult să fii independentă, atunci ar fi bine să iei taurul de coarne și să le spui alor tăi. Până la urmă, ce pot să-ți facă? Tu ești aici, ei sunt acolo, ai 18 ani – asta e. Vor comenta o vreme, după care, dacă vor vedea că te descurci foarte bine și singură, te vor lăsa în pace. Totul este să-ți găsești curajul să vorbești cu ai tăi astfel încât să nu mai aibă ce să zică. Spre exemplu, le poți spune că nu vrei să renunți tocmai acum la serviciul sau facultatea pe care de-abia le-ai început. Să te lase măcar șase luni, până capeți experiență mai multă, pentru că nu vrei să depinzi de ei la nesfârșit. Să știi că o adolescentă hotărâtă reușește întotdeauna ce își propune, inclusiv să convingă niște părinți nărăvași. Dar trebuie să ai argumente, nu doar vorbe. Adică chiar să te descurci singură, chiar să ai deja acel serviciu și acea facultate, pentru că acestea sunt lucrurile cu care poți să le impui respect. Despre relația ta nu cred că e cazul să le spui prea multe, decât dacă sunt genul de oameni care cred în căsătoria din dragoste. Cât despre faptul că ești indecisă, nimeni și nimic nu te poate face să-ți dorești ceva, în afară de sufletul tău.


Citește și: EXCLUSIV/ Văduva polițistului încearcă să stea departe de amintirile dureroase. ”Am rămas singură pe lume”

Comentarii
← Inchide