24 Aug. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „A plecat fără motiv, şi-a închis contul, iar după 5 luni m-a căutat. Mi-a spus că niciodată nu va înceta să mă iubească”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Alexandra şi am 18 ani. La vârsta de 16 ani mi-am făcut o relaţie la distanţă, care a durat 4 luni. Ţineam enorm unul la altul, abia aşteptam să treacă mai repede timpul să ne vedem. În acel moment el era totul pentru mine, fiind şi primul meu iubit. El mă înţelegea, asculta, învăţa, sprijinea, motiva şi îmi spunea de nenumărate ori că mă iubea, iar eu chiar simţeam asta. El era cu 5 ani mai mare decât mine. Tatăl lui nu era absolut deloc de acord cu „relaţia” noastră, dar noi ne continuam povestea noastră inocentă de dragoste. Apoi „a plecat” fără motiv, şi-a închis contul, iar după 5 luni m-a căutat. În tot acest timp eu am suferit enorm. Când am vorbit din nou cu el, nu l-am ascultat şi i-am spus să-şi vadă de viata lui, cu toate că încă aveam sentimente pentru el. Atunci el mi-a spus că niciodată nu va înceta să mă iubească, chiar dacă o să fim împreună sau nu. Tot insista să mă duc în ţara lui, că încă mă aştepta, acolo urmă să îmi spună motivele „plecării” lui, deoarece eu nu am avut răbdare să îl ascult.

A trecut 1 an de la ultima noastră conversaţie şi încă mă gândesc la el. Am crezut că timpul o să rezolve, dar parcă îmi este mai dor de el. Când mă uit la pozele lui şi la conversaţiile noastre, încă mă doare. De ce încă mai am sentimente pentru el, dacă a trecut atâta timp? Are rost oare să lupt şi să mă întâlnesc cu el? Oare el a suferit cât timp am fost despărţiţi? De ce a plecat şi s-a mai întors după atâta timp? Când s-a întors mai simţea ceva pentru mine? O să pot să îl uit vreodată? Dacă mă întâlnesc cu el sentimentele o să dispară sau o să revină? El o să simtă ceva în urma întâlnirii noastre? Dacă ne întâlnim o să îi fiu indiferentă? De ce nu îmi pot continua viaţa fără el? Ce mă sfătuieşti să fac? Familia mea nu ştie de relaţia pe care am avut-o, ştie doar cea mai bună prietenă. Şi simt că nu mă înţelege nimeni.

Adela răspunde:

Dragă Alexandra,

Peste ani, când o să privești în urmă la prima ta dragoste, o vei vedea cu totul altfel decât acum. Dincolo de inocența inerentă vârstei, să știi că nu vei putea niciodată să ai o relație reală la distanță. Câtă vreme nu cunoști un om față către față, până nu petreci un timp cu el, până nu trăiți măcar din când în când împreună, nu poți să ai o idee clară despre el. Așa, când vorbiți doar pe Skype, e foarte ușor să-ți imaginezi orice despre el, iar când ajungi să-l vezi, în sfârșit, constați că nu era deloc adevărat. Așa cum te-a surprins în mod dureros felul în care a dispărut, la fel poate să vină cu tot felul de surprize, nu neapărat plăcute. Că nu poți să scapi de întrebări, e normal, pentru că tu chiar te-ai îndrăgostit, numai că nu de el cel adevărat, ci de o imagine ideală, către care tinde sufletul tău. Din păcate, s-a dovedit că nu are prea multe puncte comune cu el cel real. Partea bună este că ai aflat foarte multe despre cum ar trebui să fie persoana cu care ai putea să fii fericită. Când vei cunoaște pe altcineva, care seamănă mai bine cu imaginea ta ideală despre jumătatea ta, te vei calma și în legătură cu acest băiat care ți-a rupt inima. Dacă te încălzește cu ceva, să știi că foarte puțini oameni își întâlnesc iubirea adevărată de la prima dragoste. Vei mai cunoaște și alți băieți, vei mai avea și alte experiențe și, până la urmă, vei întâlni pe cine trebuie.


Citeşte şi: Duelul ținutelor! Carmen Iohannis, umăr la umăr cu Brigitte Macron. Ce spune stilistul

Comentarii
← Inchide