Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Soţului meu i s-au cam aprins călcâiele după o vecină mai tânără”

02 august 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Violeta şi am o problemă cu soţul meu. Acum câteva luni, la noi în bloc s-a mutat o vecină, mai tinerică, de vreo 30 şi ceva de ani. Am impresia că soţului meu i s-au cam aprins călcâiele după ea. Zic asta pentru că o dată pe săptămână găseşte pretext să meargă să-i bată la uşă: ba să-i verifice contoarele (bărbată-miu lucrează şi ca instalator în bloc şi mai face diverse lucrări pentru vecini), ba se oferă să-i mai repare ceva prin casă, ba să o întrebe dacă nu cumva a rătăcit poştaşul vreo factură a noastră în cutia ei poştală. Şi tot felul de pretexte, numai ca să aibă motiv să meargă la ea.

Asta dacă nu cumva se întâlnesc în lift, iar el o mai invită la noi, la o cafea şi mă trezesc cu ea în casă. I-am zis să o lase mai moale, că e jenant pentru un om de vârsta lui (are 55 de ani) să stea după fusta unei femei care e aproape de-o seamă cu fii-sa. El zice că sunt eu afurisită şi să-mi imaginez lucruri şi că tot ce face e să se poarte ca un bun vecin cu ea.

Doar că nu e primul om care se mută în bloc de când locuim noi în el şi e prima data când vrea să facă pe vecinul bun cu cineva. Ce e de făcut în situaţia asta? Îţi mulţumesc pentru timp şi pentru răspuns.

Adela răspunde:

Dragă Violeta,

Soțul tău se preface că nu-și dă seama ce se petrece… E clar că duduia îi place, numai că, pentru a avea ”pachetul” complet, ar trebui ca și dânsa să-l placă pe el. Ceea ce e puțin probabil, hai să fim serioși. Dacă ea e tinerică și frumușică, o fi având și ea pretendenți mai de vârsta ei, nu s-o uita tocmai după bărbatul tău. Lasă-l să se facă singur de râs, dacă nu vrea să te asculte.

Câtă vreme o invită la voi în casă, probabil că nu are gânduri serioase. Când n-o s-o mai invite, abia atunci să începi să te temi… Deși, sincer, mi-e greu să cred. Oricum, până când nu ai o dovadă clară că e ceva între ei, e o pierdere inutilă de energie să faci scandal. Plus că, neliniștea ta îl stârnește și mai tare. Cu cât e mai interzis un lucru, cu atât el și-l va dori mai mult. Dacă vede că nu te mai enervează, poate n-o să mai vrea să te bată la cap cu ea.

Din păcate, în chestiunile legate de atracție, suntem relativ neputincioși. Oricât am vrea noi ca persoana iubită să nu mai fie atrasă și de altcineva, tot se va mai întâmpla. Asta e, suntem mamifere, avem instincte. Important este să le și controlăm, că de-aia spunem că am evoluat. Poartă-te și tu frumos cu un vecin simpatic, să vedem, soțului tău îi convine să-și ia cafeaua cu tot blocul?

 

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro