Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt pasionat de sporturi extreme. Soția mea s-a cam săturat să mă vadă o săptămână da, una nu”

14 iulie 2017 23:20

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Tudor și sunt pasionat de sporturi extreme. Am o mică afacere care îmi permite să mă plimb mult și să dispun cum vreau de timpul meu, așa că merg cu bicicleta la munte, fac trasee de câteva zile pe munte, vâslesc pe Dunăre o săptămână, am făcut turul Greciei cu bicicleta și tot așa. Mă atrage tot ce înseamnă sport și timp petrecut în natură. Problema mea e că soția mea s-a cam săturat să mă vadă o săptămână da, una nu, și a început să facă presiuni ca să mă liniștesc. Însă nu vreau să duc o viață banală, ca mulți dintre cei din jurul nostru. Cum să abordez problema ca să mă înțeleagă? Există vreun truc ca să mă lase în pace să-mi fac damblalele? Mi-e teamă că mariajul nostru se cam duce la vale dacă nu fac ceva.

Adela răspunde:

Dragă Tudor,

Trebuie s-o înțelegi și pe ea: pe lângă faptul că lipsești mult de acasă, tu faci și niște lucruri periculoase. Doamne ferește, se trezește într-o zi că ți-ai rupt ceva sau că cine știe ce ai pățit. Pe undeva, tu ești ca un adolescent fără griji, ceea ce probabil că ți-ai dorit toată viața. Treptat, ea s-a transformat din soție în mamă, și nu poți spune că n-ai avut nicio contribuție în asta. Acum, însă, o să te întreb altceva: cum te porți cu ea când te întorci din excursii?

Corectează-mă dacă greșesc: ea te cicălește, tu te rățoiești și totul devine din ce în ce mai tensionat – nu-i așa? Dacă ții la această femeie și dorești ca relația voastră să rămână în picioare – în ideea că poate vreodată te vei hotărî să mai stai și pe acasă, la bătrânețe – atunci trebuie s-o aduci pe soție de partea ta.

Ce trebuie să faci? Din când în când, în trasee mai ușoare și care durează puțin, ia-o și pe ea. Ajut-o să înțeleagă ce-ți place atât de mult la aceste călătorii. Faceți poze. Distrați-vă. Bucurați-vă împreună. Apoi, când pleci singur, trimite-i filmulețe. Mesaje simpatice. Fă-o să simtă că te gândești la ea, că o porți în inimă și-n gând. Adu-i mici cadouri, chiar dacă asta înseamnă o pietricică sau o floare de colț presată, pe care să o înrămeze și să o facă să se gândească cu drag la tine când ești plecat.

Când te întorci, scoate-o în oraș, fă-o să se simtă dorită, femeie. Să abia aștepte să pleci, ca să se pregătească pentru aceste momente numai ale voastre, când te întorci. Majoritatea relațiilor se deteriorează în timp când cei doi stau mereu împreună. Fă în așa fel încât aceste plecări ale tale să întărească relația, nu să o slăbească.


Liviu Vârciu a ajuns șomer… de lux! A terminat-o cu Antena 1


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro