Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am întors în țară cu o boală cu transmitere sexuală, cadou de la fata cu care mi-am înșelat logodnica”

18 aprilie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Numele meu este Marian. Am 28 de ani și o relația stabilă cu o fată pe care o iubesc enorm și pe care am cerut-o de nevastă. Peste un an ar trebuie ne căsătorim, dar din păcate cred că toate planurile noastre se vor duce pe apa sâmbetei, din cauza mea.
În urmă cu ceva timp am făcut o mare prostie, pe care o regret enorm, dar care o să mă coste enorm. Am plecat cu serviciul în Germania, o lună. Întâmplarea face că acolo m-am întâlnit cu niște prieteni vechi, plecați de mai mult timp acolo. Am ieșit deseori împreună seara, după ce îmi terminam treburile, să bem, să povestim, să ne simțim bine. Într-o seară am făcut mare prostie de care ziceam. Am băut prea mult, m-am îmbătat și în barul unde eram am agățat o fată. Am mers cu ea acasă și ne-am petrecut noaptea împreună. Am regretat totul a doua zi.
După câteva zile, m-am întors în țară, la logodnica mea. M-am întors cu un mare sentiment de vinovăție și de rușine, dar, din păcate, și cu o boală cu transmitere sexuală, „cadou” de la fata aia. Știu că e grav și că trebuie neapărat să-i spun logodnicei mele, mai ales că am început să iau distanță față de ea și a intrat la bănuieli. Dar cum să-i zic toate astea fără să risc să o pierd? Dă-mi, te rog, un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Marian,

Într-adevăr, ai făcut-o lată. Dacă îi spui iubitei tale, îi vei afecta încrederea în tine pentru totdeauna. Există foarte multe șanse să te ierte, pentru că o femeie care a fost cerută de nevastă nu renunță așa de ușor la bărbatul ei, dar tot va păstra o îndoială undeva, în adâncuri. Iar dacă este o femeie dintr-o bucată, poate chiar să te părăsească  – există riscul.

Dar, din moment ce tu ești conștient că ceea ce ai făcut a fost o greșeală și te căiești suficient de mult încât să nu o mai repeți, ce rost are să o mai chinui și pe ea? Îți trebuie multă putere să o ții la adăpost de această mizerie, dar dacă ești hotărât, poți s-o faci. Sper că te-ai dus urgent la doctor și că acum ești în tratament, ca să scurtezi cât mai mult posibil timpul de așteptare.

Dacă serviciul tău implică și unele deplasări, poate te înscrii voluntar pentru o nouă delegație, ca să te poți trata în liniște. Dacă nu, va trebui să inventezi multă oboseală, la nevoie o altă boală care să te țină la pat ca să nu intre la bănuieli. Și altă dată să ții minte prin ce chinuri ai trecut, ca să nu mai intri în aceeași belea.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro