03 Sep. 2017 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Nu l-a putut uita pe fostul. O suna și în timp ce ne pregăteam să facem dragoste”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Draga Adela,
Mă numesc Mihai, am 42 de ani, aproximativ 8 luni am trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o femeie cu o vârstă apropiată de a mea, 40 ani de ani. Spun am trăit, pentru că acum totul s-a terminat între noi din păcate. Au fost 8 luni deosebit de frumoase, trăite la intensitate maximă de amândoi, chiar dacă unori au mai intervenit anumite probleme în relaţia noastră. Şi asta din cauza faptului că ea nu l-a putut uita pe fostul, care era mai tânăr cu vreo 5 ani. Ea ţinea în continuare legătură cu el, îşi trimiteau mesaje, se sunau, lucruri care m-au deranjat vizibil. Pot să spun că în relaţia noastră a existat şi un moment total neplăcut, când eram împreună cu ea şi ne pregăteam să facem dragoste, iar el a sunat-o de vreo 2 ori, apoi i-a trimis mesaj de ce nu răspunde. Dar fostul nu s-a oprit aici şi a continuat să o sune, fapt care m-a enervat şi înfuriat teribil şi am vrut să-i răspund, dar ea mi-a interzis cu desăvârşire acest lucru, amenințându-mă că dacă fac acest gest va termina cu mine pentru totdeauna.
După acest episod, am încercat să am o discuţie serioasă şi să lămurim lucrurile, cerându-i impetuos să rupă orice legătură cu el. Ea mi-a promis că va încerca, iar apoi o perioada a fost totul ok, chiar gândindu-mă că a terminat cu el definitv. Dar din păcate lucrurile nu au stat aşa, ulterior am aflat că s-a văzut cu el de vreo 2 ori. Am întrebat-o de ce a făcut acest lucru, deşi mie mi-a spus că va încerca să termine cu el? Ea mi-a răspuns că doar a vrut să vadă dacă mai simte ceva pentru el sau nu, urmând apoi întrebarea mea dacă mai simte sau nu ceva, ea mi-a zis că nu mai ştie ce simte în momentul asta. Am încercat să trec şi peste această chestiune şi să mă implic mai mult că până acum în relaţia noastră, având grijă să nu-i lipsească nimic şi să-o fac să-l uite definitiv, dar din păcate nu am reuşit. Spun din păcate, pentru că ea tot a continuat să primească mesaje de la el, să fie sunată, cu toate că îmi promisese că va încerca să rupă orice legătură cu el.

Văzând toate acestea şi simţind că nu mai vreau să o împart cu nimeni, am luat o decizie care a pus capăt relaţiei noastre. Că să fiu mai explicit i-am trimis lui un mesaj, în care îl rugăm să o lase în pace definitiv, pentru că ea este în relaţie cu mine, că ne iubim şi avem planuri mari împreună şi că ne-am gândit chiar să ne întemeiem o familie şi chiar să avem un copil. Moment în care ea a explodat pur şi simplu la adresa mea, acuzându-mă că i-am distrus viaţă, am lucrat-o pe la spate, i-am călcat în picioare demnitatea de femeie. Am înţeles ulterior că el a jignit-o, i-a adus numai reproşuri şi că nu mai vrea să o vadă niciodată. Iar ea, în urma acestei acţiuni ale mele, a pus capăt relaţiei noastre, scoţându-mă vinovat şi acuzându-mă că nu am avut răbdarea să îl uite şi că nu am ajutat-o niciodată să facă acest lucru, ci mai mult, reproşându-i tot felul de chestii legate de el.

Eu încă o iubesc, aş vrea-o înapoi, dar realizez că nu se va mai putea, deşi i-am spus că am greşit şi am rugat-o să mă ierte, dar ea nici nu vrea să mai audă de mine, mi-a spus că nu mă poate ierta niciodată.

Te rog să îmi spui, dragă Adela, dacă mai există cale de împăcare pe viitor sau dacă există măcar posibilitatea să mă ierte cândva.

Adela răspunde:

Dragă Mihai,

E clar că ceva nu era în ordine cu relația iubitei tale cu fostul – e posibil ca el s-o fi înșelat-o și ea să fi fost aceea care să fi încheiat, cumva la supărare. Sau, mai degrabă, a vrut să încheie, dar inima îi spunea altceva. Degeaba a încercat ea să-l uite în relația cu tine, n-a făcut decât sa-l întărâte și mai tare. Probabil că el și-o fi cerut scuze, ea a vrut să-i dea o lecție dar inima tot la el o trăgea. Se vede că între ei este o pasiune mare, iar tu ai fost un fel de „victimă colaterală”. N-a fost bine că i-ai scris lui, mai bine te îndepărtai cu demnitate, iar ea poate s-ar fi simțit vinovată. Dar, la cât de violent a reacționat, înclin să cred că ea, de fapt, dorea ca el să tragă de ea, iar ea să se răzbune. Chiar dacă tu ai iubit-o mult, mă tem că ai fost folosit. Să te bagi în treburile unei femei e o greșeală, dar și să te pună în această situație n-a fost ok din partea ei. Cumva, problema e pe la mijloc. Deocamdată nu ai ce să faci, ea e supărată și are dreptate, dar și tu ai dreptul să fii supărat. Ieși din starea de vinovăție și las-o să-și termine povestea cu fostul – dacă chiar vrea asta. Între timp, canalizează-ți energiile către ceva constructiv, până când îți revii emoțional. Dacă a ținut vreodată la tine, o să vină singură. Dacă nu, oricum nu aveai ce căuta în relație cu ea.


Citeşte şi: O femeie este „recunoscătoare” pentru faptul că a suferit un avort. Înainte să o judeci, citește explicația ei emoționantă

Comentarii
← Inchide