MENIU CAUTĂ
10 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „A văzut jucăriile sexuale întinse pe pat, a făcut ochii mari, cale întoarsă şi a ieşit pe uşă”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt într-o relaţie de câteva luni. Eu şi prietenul meu avem o viaţă sexuală foarte activă. Într-o zi, am vrut să duc lucrurile la un alt nivel, aş că am mers la un sex shop şi am cumpărat tot felul de jucării sexuale, ştiind că îi vor plăcea şi lui (mă rog, cel puţin asta speram şi eu). Doar că în seara în care am vrut să le punem în practică, s-a petrecut ceva neprevăzut. Pregătisem totul în aşa fel încât să fie o noapte cu totul specială. A venit la mine, a intrat în casă, apoi în cameră. A văzut jucăriile sexuale întinse pe pat şi atunci nu ştiu ce a fost cu el, ce o fi simţit în momentul ăla, dar…a făcut ochii mari, cale întoarsă şi a ieşit pe uşă. Că îi pare rău, dar că nu poate… L-am întrebat dacă a păţit ceva, dacă îi e rău. Nimic. A tot zis că îi pare rău, dar că nu poate. Au trecut vreo 2 săptămâni de atunci. La mesaje abia îmi mai răspunde, spune că e ocupat, anulează întâlnirile cu 2 ore înainte. Chiar nu ştiu ce e în capul lui… Chiar aşa de rău să-l fi speriat nişte banale jucării? Ce să fac? Pentru că nici nu vreau să mă ţin după el, să spună că-l hărţuiesc…

Adela răspunde:

Draga mea,

Având în vedere că ești în relație cu acest băiat doar de câteva luni, se poate spune că nu îl cunoști atât de bine precum crezi. N-ai de unde să știi ce amintiri – sau ce traume – îi trezesc lui acele jucării sexuale. Momentan, nu ai ce să-i faci, lasă-l să se regrupeze și, probabil, după un timp, va veni el la tine să-ți explice care e problema lui. Oricum, dacă reacționează atât de radical, ai mare grijă cu el. Oricare ar fi această problemă, este destul de adâncă încât să-l facă să fugă de tine. Ești sigură că vrei neapărat să continui relația cu un asemenea om? Cine știe ce alte ciudățenii mai are și, când ți-e lumea mai dragă, te trezești că dispare iarăși, fără să-ți dea nicio explicație. Dacă este vreun moment foarte bun pentru a te extrage dintr-o relație cu un puternic potențial toxic, acesta este. Decât să suferi ani și ani, după ce te-ai luptat să fii împreună cu el, mai bine pui punct acum și îți vezi de viața ta. Nu e neapărat necesar să-ți bați capul cu traumele altora. Dacă dorește să primească ajutor și înțelegere, te caută și îl cere. Dacă alege să te evite, atunci să-și asume alegerea lui.

Loading...
Comentarii