MENIU CAUTĂ
30 Ian. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Cred că m-am însurat cu `Hitler`!”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela,

Cred că m-am însurat cu 'Hitler'! Nu-mi vine să cred că fata aceea liniștită și slăbuță pe care am cunoscut-o acum patru ani s-a transformat în această matroană veșnic nemulțumită, care mă sufocă și mă ține sub papuc necontenit. Vrea să știe tot ce fac, cine îmi trimite mailuri și cine îmi dă like pe facebook. Vrea să-i dau toți banii pe care îi câștig – 'pentru casă', nu pentru altceva. Nu am voie să-mi cumpăr nici măcar o revistă fără să-i spun ei, și trebuie să-i cer bani – banii mei! – pentru asta. Mă simt ca un școlar imbecil, sunt deprimat, nu mai am chef să fac nimic, nu m-aș ridica din fața televizorului, dar tot timpul e cu gura pe mine: s-o ajut să facă mâncare, să duc gunoiul, să dau cu aspiratorul, că oricum nu sunt bun de nimic etc. Mai nou, i s-a năzărit că vrea copil, și cum ne băgăm în pat se dă pe lângă mine, însă eu nu reușesc nici măcar să intru în erecție, darămite să mai fac și altceva. Bineînțeles, de aici alte motive de scandal. Aș divorța și mâine, dar când mă gândesc la ce scandal o să am, îmi vine să fug în lume și să nu mă mai întorc. Spune-mi, Adela, ce să fac?

Adela răspunde:

Dragul meu,

Nu mi-ai spus deloc cât de mult ții la această femeie, totuși. Dacă nu mai există nici cel mai mic moment în care să vă simțiți bine, atunci chiar nu mai are rost să continui cu ea. Însă, tu nu ai încercat chiar totul, nu-i așa? Spre exemplu, de câte ori ai încercat s-o înfrunți? Spui că era 'mică', prin urmare, cât de tare poate să mai țipe la tine dacă te ridici în picioare și țipi și tu un pic? Așa cum  mi-ai scris mie, pare că problemele tale îți sunt foarte bine ordonate în minte, de ce nu i le spui și ei? Dacă simți că te pierzi, pregătește-te dinainte, fă-ți un discurs în timp ce ești la serviciu, și i-l spui când ajungi acasă. Sau, dacă ți-e chiar atât de greu să te impui în fața ei, trimite-i-l în scris. De asemenea, ce poate să-ți facă dacă nu-i dai chiar toți banii pe care îi câștigi? Poate că ai fost și tu crescut de o mamă exagerat de autoritară, și iată că acum este momentul să rupi această karmă care te chinuie și să ai curajul de a o înfrunta pe soția ta. Îți spun sigur că, dacă te va vedea în această nouă lumină, se va umple de respect. Iar dacă te hotărăști să divorțezi și nu ai curajul să-i spui în față, ia cu tine un prieten să te susțină. Sigur nu te va lua la bătaie, nu e mai puternică decât tine, n-ai de ce să te temi.

Loading...
Comentarii