MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 21:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De la o vreme, soțul meu îmi cere şi tot insistă să îi fac sex oral”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela,

Numele meu este Vera şi sunt căsătorită de 5 ani (îi împlinim în toamnă). Lucrurile merg bine între noi, inclusiv dpdv al vieţii sexuale, însă de la o vreme îmi cere şi tot insistă să îi fac sex oral. Nu am fost de la început de acord cu asta, dar am acceptat, dacă asta îl făcea pe el să se simtă bine şi mă făcea şi pe mine pe urmă să mă simt bine. Numai că de cele mai multe ori se plânge că nu fac cum trebuie şi se apucă să-mi explice „procedeul' de parcă am fi la orele de educaţie sexuală pentru adulţi. Încep să nu mă mai simt ok, dar nici nu ştiu cum să-i spun ca să nu se supere şi să nu ne certăm. Mă poţi ajuta cu un sfat? Mulţumesc.

Adela răspunde

Dragă Vera,

Într-adevăr, în momentul în care fac dragoste, atât bărbatul cât și femeia sunt foarte sensibili datorită hormonilor care se declanșează atunci, de aceea este foarte delicat să discutăm despre aceste lucruri fără să apară unele tensiuni. Totuși, dacă se abordează subiectul cu umor, se poate trece peste momentul de jenă. Ca element practic care s-ar putea să vă ajute: încearcă să te focalizezi asupra plăcerii pe care o simți tu în acele momente, nu neapărat asupra teoriei despre cum se face sexul oral. Poate n-o să-ți vină să crezi, dar în literatura de specialitate se menționează că unele femei pot avea orgasm doar stimulându-și iubitul în acest mod, fără ca zona sexului lor să fie măcar atinsă în vreun fel. De aici, deducem că această acțiune poate fi cel puțin tot la fel de plăcută și pentru tine, nu doar pentru el. Cum faci asta? Ia-o încet. Fii atentă la senzațiile tale când îl atingi cu buzele. Fă totul în așa fel încât să fie delicat și stimulativ pentru tine în primul rând. Dacă începe să-ți dea lecții chiar atunci, uite-te fix la el și spune-i: 'Lasă-mă, te rog, sunt un pic ocupată acum'. Dacă e inteligent, o să înceapă să râdă. Cu genul ăsta de atitudine, cu totul altfel se vor desfășura lucrurile. La urma urmei, nimeni nu a spus că amorul ar trebui să fie ceva serios. Încercați să faceți totul în joacă, și atunci cine se supără… îi tăiem nasul J.

Loading...
Comentarii