MENIU CAUTĂ
01 Feb. 2018 23:35

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Este total oarbă şi total sub influenţa lui”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
fiica mea are 23 de ani, este studentă, are un IQ foarte mare şi mai este şi frumoasă! (nu este o exagerare de mama)! S-a indragostit de un barbat cu 8 clase si calificare de vanzator, orfan, lenes, mincinos, care nu este nici macar frumos si din pacate nu poseda niciu-un tip de inteligenta. Acum, vrea sa demisioneze si sa faca un curs de calificare de cateva luni, curs pe care l-ar putea face seara, sau online, putand sa si lucreze.
O manipuleaza pe fata mea emotional, ea nu se mai gandeste la binele ei, ci numai la binele lui, iar absolut tot ceea ce ii spun despre el, este luat ca afront, ea aparandu-l, copilareste, fiindu-i mila si totodata simtindu-se bine langa el. Stiu ca se spune sa nu ne amestecam in viata copiilor, sa ii lasam sa greseasca, ca atunci vor invata din greseli. Neurologii si psihologii spun ca greselile ne dor, vrem sa le uitam repede si cateodata le si repetam neinvatind nimic din ele. Deci ea nu are curajul sa ii spuna nimic care l-ar putea deranja. Este total oarba si total sub influenta lui. Am foarte mare teama pentru viata ei si pentru viitorul ei. Pentru el, fiica mea reprezinta un trofeu, care ii poate face viata placuta si usoara.
Nu pot accepta si nici respecta hotarirea fiicei mele, o ajut cit pot, evit sa o „cicalesc”, dar mai departe nu stiu cum sa procedez. Ce sfat poti sa imi dai ? Iti doresc o zi buna in continuare si judecata clara si obiectiva ca sa poti da sfaturi bune in continuare

Adela răspunde:

Draga mea,

În situația pe care mi-o descrii, e clar că nu prea ai cum s-o influențezi pe fiica ta, cu tot IQ-ul ei imens. Adevărul este că un IQ mare nu-ți garantează, din păcate, și o inteligență emoțională pe măsură. Sunt cunoscute foarte multe cazuri de persoane extrem de inteligente din punct de vedere mental, dar care la capitolul emoții se comportă precum niște copii de școala primară. Cu cât vei încerca mai mult să-i spui fetei tale ce gândești, cu atât mai înverșunată va fi pe calea ei. Ce poți tu face, este să încerci s-o 'manipulezi' un pic – dar, vei vedea, nu este ușor, pentru că asta implică o mare detașare din partea ta. Cum ai putea s-o uimești și să-i spargi tiparul mental? Acționând exact invers decât ea se așteaptă, cu toată convingerea. Dacă, până acum, era sigură că tu ești împotriva alegerii ei, dintr-o dată să devii 'lapte și miere' față de acest băiat. Invită-i pe amândoi, pune-i în situații în care el își va da în petec, în așa fel încât ea să se simtă prost și să ajungă sigură la concluzia că a luat-o pe o cale greșită. Da, știu, este greu, și pe deasupra și periculos, pentru că lucrurile între ei pot evolua într-un fel în care să te copleșească. Dar ce altă alternativă ai? Și dacă te împotrivești, și dacă ești de acord, ea tot va spune că e majoră și vaccinată și face ce vrea cu viața sa. Măcar, dacă ești de partea ei, nu te mai percepe ca pe un obstacol și poate așa va ajunge să vadă lucrurile mai clar.

Loading...
Comentarii