MENIU CAUTĂ
18 Oct. 2017 21:00

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Am făcut dragoste cu iubitul surorii mele”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Să zicem că numele meu este Laura și am 27 de ani. Problema e în felul următor: am o soră adoptată, am crescut împreună, părinții mei au tratat-o la fel ca și pe mine, cu excepția faptului că eu am făcut facultate și ea nu. Nici nu a tras-o ața, dar nici ai mei nu au încurajat-o în acest sens. Anul trecut și-a făcut un iubit, cu care am ieșit de mai multe ori în oraș, toți trei. Ea nu este mai frumoasă ca mine, dar nu știu cum, ea mereu a avut mai mult noroc în dragoste, în timp ce eu nu. Niciodată nu am putut să am o relație mai lungă de trei luni, mereu se petrecea ceva și ne despărțeam. Până când sora mea l-a găsit pe acest bărbat. Am ieșit de câteva ori, așa cum am zis, și de la un timp, am observat că îmi aruncă unele ochiade, când sora mea nu era atentă. În cele din urmă, mi-a mărturisit că îi place mai mult de mine, că eu sunt mai educată, că am facultate… El este cu 7 ani mai mare decât noi, și deja am început să avem o relație pe furiș, de curând am făcut și dragoste. Simt că în sfârșit am găsit persoana pe care o căutam, dar ce să fac, pentru că este iubitul surorii mele! Știu că ea îl iubește, oficial el este cu ea și încă nu am găsit un moment favorabil în care să-i spunem adevărul. Cum să ies din această dilemă, te rog dă-mi sun sfat.

Adela răspunde

Dragă Laura,

Chiar vrei să rămâi împreună cu acela care a înșelat-o pe sora ta? După cum se pare, este o persoană cu puternice înclinații pentru a trăi o viață dublă. Cum poți fi sigură că nu te va înșela și pe tine la fel într-o zi? Ai fi în stare să dai relația cu sora ta, care durează de-o viață, pentru o idilă, care pe ea o va distruge emoțional? Dincolo de aceste prime observații preliminare, mai trebuie să observ niște lucruri, care s-ar putea să nu-ți placă. Este posibil ca, odată cu această situație, să ți se fi activat niște probleme nerezolvate încă din copilărie. Nu mi-ai spus prea multe despre relația dintre tine și sora ta, dar este posibil să existe o rivalitate nedeclarată între voi. Poate că tu, atunci când ea a fost adoptată, ai suferit că a trebuit să împați cu ea iubirea și atenția părinților voștri. Faptul că ea avea noroc în dragoste și tu nu ți-a trezit aceeași stare din copilărie, iar situația cu iubitul ei care îți dă atenție, te face cumva să te simți 'răzbunată' pentru frustrarea de atunci. Însă merită oare această satisfacție? Este el oare persoana cea mai potrivită pentru tine? Să nu te trezești că rămâi și fără iubit, și fără soră. Poate că este ea doar o soră adoptivă, dar chiar ar trebui să-i dai tu o asemenea lecție? Dacă totuși simți că el este cu adevărat cel cu care vei rămâne, cel mai sincer este să-i mărturisiți surorii cât mai surând posibil. Dacă vrei să te asiguri de dragostea lui, pune-l pe el să-i spună totul. Cu cât ezită și amână mai mult, cu atât vei avea mai multe motive să nu ai încredere în el.

Loading...
Comentarii