MENIU CAUTĂ
10 Sep. 2016 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Gelozia e enormă și nu pot fi eu însămi”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt într-o minunata relație de un an. E de parcă suntem de 10. Așa a avansat… Partenerul meu este, ca bărbat, visul oricărei femei. Are toate calitățile, dar… Dacă vorbesc la telefon și în același timp el îmi dă bip, continuă să mă sune de nenumărate ori și așa mai departe. Vrea să fim doar noi doi, mereu.

Eu, dacă i-am spus că orice cuplu are nevoie de libertate, să poți să te mai întâlnești și cu alții, în cazul meu cu fetele, ia foc. Gelozia e enormă, iar în felul acesta, eu nu pot fi 100% eu. Trebuie să am grijă la ce spun, ce fac, de parcă ar trebui să fie exact ca el tot timpul. Ne iubim extrem de mult. Eu am 35 de ani, iar el, 48. Este foarte greu… Ce ar trebui să fac?

Adela răspunde:

Draga mea,

În primul rând, nu trebuie să te lași dominată de gelozia lui. Probabil că aici e punctul tău slab: că te temi că se va supăra, te simți afectată de scenele lui. Dacă ai reuși să te detașezi de acestea, n-ar mai avea putere asupra ta și ar înțelege că se agită degeaba. La vârsta lui, această gelozie arată că, pe undeva, e traumatizat emoțional.

Cine știe prin ce experiențe a trecut, cine știe ce frici a acumulat. Explică-i că, totuși, gelozia exagerată este acceptabilă pentru un tânăr fără experiență, dar devine ridicolă când este manifestată de ditamai bărbatul. Explică-i că dacă va continua așa, cu toată dragostea, vei sfârși prin a-ți pierde respectul față de el.

Cum te iubește el dacă nu poate avea încredere în tine nici măcar câteva minute, până când îl suni înapoi? Mai ține-i câte o predică din aceasta din când în când, cu glas domol. Iar dacă o ține pe-a lui, încearcă să dezamorsezi situațiile tensionate prin glume nevinovate. În ceea ce îl privește pe el ca om, ar avea mare nevoie de consiliere psihologică, pentru că nu e normal să fie atât de afectat psihic la vârsta lui.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cerere în căsătorie în timpul show-ului Deliei
Loading...
Comentarii