MENIU CAUTĂ
23 Ian. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Îmi este efectiv teamă să am relații sexuale cu alti băieți”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela

Ma numesc Alina, am 19 de ani, si sunt din Craiova. Iti scriu pentru ca sunt aproape disperata. Mi-am inceput viata sexuala la 17 ani, cu un baiat mai mare decat mine cu 3 ani. Am avut cu el o relatie ce a durat cam 4 luni. Totul a fost bine si frumos in tot acest timp. Doar ca, m-am despartit de el dupa ce intr-o zi a dorit sa incercam in pat anumite fantezii care implica, din punctul meu de vedere, prea mult scenariu de film pentru adulti. Atunci, cand mi-a cerut, am acceptat, de dragul lui, dar totul tindea sa devina o obisnuinta si nu mai reprezenta dragoste, amor, ci sex pervers. Intr-o zi i-am spus ca nu imi place acest lucru si mi-a spus ca din acel moment nu mai insemn nimic pentru el. Ne-am despartit, doar ca, de atunci, mie imi este efectiv teama sa am relatii sexuale cu alti baieti. Am incercat, dar imi e frica sa nu se termine totul ca in prima mea relatie. Ce ma sfatuiesti sa fac pentru a trece peste aceasta teama? Este frustrant sa le aud pe prietenele mele ca au o viata sexuala buna, iar eu, care fara falsa modestie sunt mai draguta decat ele sa nu pot sa fac amor. Multumesc

Adela răspunde:

Dragă Alina,

Pentru tine, în acest moment, drumul către împlinirea sexuală trece prin înfruntarea acestei frici – nu ai cum altfel. Așa cum ai dezvoltat această fobie, tot tu trebuie să o dezamorsezi. Cum? Trecând, de fiecare dată, încă puțin pragul ei. Nu mi-ai spus cum se manifestă, mai precis, această fobie. Ajungi măcar în stadiul de a face dragoste cu altcineva, sau pur și simplu refuzi ideea din start? Sfatul meu este să nu iei, totuși, lucrurile atât de în tragic. Faptul că un bărbat are niște înclinații perverse nu înseamnă că toți sunt la fel. Încearcă să-l cobori de pe piedestalul pe care l-ai urcat, îi dai prea multă importanță. E doar un biet bărbat care nu știe să iubească, ar trebui să-l compătimești și să-l vezi în micimea în care se află. Tu ești o femeie frumoasă, puternică, care ai mult mai multe de oferit – în primul rând, iubire. De acest sentiment el s-a dovedit a nu fi capabil, așa că ce rost are să-ți mai bați capul cu el? Și nu te grăbi să te dai primului venit, doar din teama că nu ești la 'înălțimea' prietenelor tale. Fii selectivă, iubește-te mai mult, dezvoltă-ți stima de sine. Fii deschisă întâlnirilor, dar nu atât de grăbită să ajungi în pat. Când vei cunoaște pe cineva care îți va cuceri mai întâi sufletul, atunci totul va decurge în mod firesc.

Loading...
Comentarii