MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2018 21:30

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Mi-a zis că vrea să se simtă bărbat, că eu nu pot să îi ofer ceva mai mult…”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Andreea și sunt studentă la ETTI.  Am nevoie de un sfat, te rog. Primul meu prieten l-am făcut la 18 ani jumate. Până atunci i-am refuzat pe toți pentru că vedeam cum era în jurul meu, numai gelozie, și faptul că fata trebuia să îi spună băiatului tot ce face etc;

Eu nu eram de acord și tot timpul le spuneam fetelor să se trezească pentru ca nu mai e o iubire, ci o boala. Știu că gelozia e bună, dar un pic. Dacă e mai mult e o boală. Si într-o zi am ieșit în parc la o plimbare cu fosta mea bff (tot așa i-am zis ca nu e bine ceea ce face cu prietenul ei, chiar daca era primul și la ea. Acest băiat îi spunea că nu are voie să iasă nicăieri fără el și tot timpul trebuia să ii dea raportul, chiar dacă părinții ei o lăsau undeva, ea nu putea să vină că nu o lăsa iubitul ei si acest băiat i-a interzis să mai vorbească cu mine) și cum stăteam noi pe o banca, mai mulți băieti au trecut pe lângă noi și au salutat-o pe prietena mea. Printre acei 3 băieți era unul care nu credeam niciodată că va fi prietenul meu, dar nici nu l-am observat. După un timp el m-a băgat in seama pe Facebook.

Am vorbit, ne-am văzut, ce-i drept, fără să vreau, l-am lăsat să ma aștepte pentru că nu găseam locația. După ne-am plimbat muult și bine. Și de atunci am început să ieșim să ne plimbăm și odata, pe 10 iunie 2016, a zis că vrea să-mi arate ceva și ne-am dus la baraj la Siret și am văzut apusul. A fost foarte frumos și m-a intrebat dacă vreau să fiu prietena lui, eu am zis că da. Chiar daca îmi era frica de acele relatii *toxice* și de acei băieți, el avea acel ceva, era acel băiat de modă veche și mă simțeam în siguranță și aveam încerede în mine.

Îmi plăcea mai mult să ies să mă plimb decât sa ies la restaurant sau altundeva sau când ne plimbam în parc rupea un trandafir și mi-l dadea, pentru mine însemna enorm. Tot timpul când ieșeam cu el, eu îmi plăteam consumația mea pentru că așa e normal nu numai băiatul mereu să îmi plătească iar după acest lucru mai târziu se plătește scump.

El plătea când făcea cinste sau era ziua lui – în rest eu îmi plăteam sau tot așa mai făceam cinste sau când era ziua mea. S-a dat de înteles faptul că sunt virgină, inclusiv acum la 20  de ani și 2 luni pentru că efectiv îmi e frică, nu știu de ce dar îmi e frică să îmi încep viața sexuală chiar dacă are grijă de mine. Dar el a început facultatea la Brașov și eu la Iași. El e în anul 2 și eu în anul 1. Anul trecut venea acasa zilnic sa ne vedem, el asteapta acum ca eu sa ma duc la el la Brasov din Iasi si mi se pare mult  si doar un weekend il pierd pe drum si nu vreau sa il vad 3 ore si dupa sa plec ca luni sa ajung inapoi la cursuri , i-am zis sa ne vedem acasa in Tecuci, dar el nu vrea.

Dupa au inceput certurile din cauza sexului pentru ca el vrea si eu nu, ca l-am tinut mai bine de un an jumate pe tusa.  Mereu ne certam si ne impacam. Dupa eu  m-am inscris in liga facultatii, în Iași, am participat la balul bobocilor, la multe alte activitati pentru ca imi place, am vrut sa fac aici ce nu am facut acasa si mi-am facut o gramada de prieteni noi, pe cand el nu prea iesea astepta sa vorbim mai mult decat trebuie, il inteleg si pe el.

Dupa am ajuns la vorbe urate si mai ales mi-a spus niste chestii faptul ca se poate culca cu oricare fată de acolo fără să știu și eu m-am suparat si nu am vrut sa mai vorbim ca sa imi treaca supararea si el in acel timp vorbea cu o fata…

Mi-a recunoscut faptul ca a vrut doar sa o foloseasca, deoarece el pe mine ma vrea. Mi-a zis ca vrea sa se simta barbat ca eu nu pot să îi ofer ceva mai mult… Știu că în aceasta relație vina este la amandoi si efectiv pentru tot ce mi-a facut nu il pot uri si il iubesc, stiu ca asa e la primul prieten, si multi mi-au zis ca daca erau in locul meu ii dadeau papucii dar nu suport faptul ca el ar iesi cu altcineva si tot asa, daca ar fi sa ne despartim si cat timp eram la Iasi il vedeam pe el, stiu ca sunt îndrăgostită și oarbă…  tot timpul i-am zis că îi ofer încă o șansa și o dădea în bara și tot așa… Îmi e frica de faptul că nu o sa gasesc un baiat așa ca el, el nu era gelos, posesiv, avea incredere in mine si eu in el, noi nu eram cu parola de la facebook, la mine era pe incredere si pe iubire.

Multe certuri la noi au fost din cauza sexului și a distanței, în rest era perfect. Am avut multe momente frumoase impreuna chiar daca ai mei nu prea mai sunt de acord cu el si mi-au zis ca ma lasa pe mine sa fac alegerea pentru ca e viata mea si ei nu se baga. Ce-i dept el se supara ca eu tot timpul le ceream voie parintilor sa merg undeva cu el cand plecam din localitate si uneori spunea nu, chiar daca ma rugam de ei o saptamana si ma lasa.. el e mai libertin, dar eu ca fată la părinți e mai dificil. Acum stiu ca nu pot sa am incredere in el cum aveam candva dar tot il iubesc. Te rog, ce imi spui sa fac? Sa continui sau sa il las?

Adela răspunde:

Dragă Andreea,

Depinde numai de tine cum îți gestionezi virginitatea, dacă ai de gând să aștepți până te căsătorești, sau până când va apărea o persoană specială, în care să ai încredere, cu care să ai relația ideală. Totuși, în practică s-a dovedit că poți să te măriți cu cineva cu care nu te potrivești deloc, și să regreți după aceea. Sau că acea persoană 'specială', după care ai așteptat atâta, se dovedește a fi un animal în pat. În cazul tău, ce variante sunt? Dacă aștepți până când te vei mărita cu acest băiat, mai ai de așteptat. Mai întâi, trebuie să te ceară, apoi, dat fiind că sunteți studenți, fiecare în alt oraș, poate să dureze până la terminarea facultății. În tot acest timp el, care este un tânăr căruia îi tropăie hormonoii, trebuie să se abțină de dragul tău, într-o lume în care tentațiile mișună la tot pasul.

Deja vă certați din acest motiv, cât crezi că o să mai aibă răbdare? Dacă nu ești dispusă să-l împarți cu alte fete mai libertine – cu riscul de a-l pierde de tot – poate că n-ar fi o ideea rea să fii mai detașată în legătură cu virginitatea ta. Da, este un moment de cotitură în viața unei femei atunci când își începe viața sexuală. Tocmai de aceea, este de preferat să o facă cu un bărbat pe care îl iubește, în care are încredere. Însă, din practică, probabilitatea ca asta să fie cea mai minunată noapte de dragoste din viața ta este foarte mică. Foarte probabil o să te doară, posibil să nu-ți prea placă. Este nevoie de timp și exercițiu ca să ajungi să-ți placă să faci dragoste, și poate nu de un singur bărbat, până când îl vei recunoaște pe acela care te va face să te simți femeie. Dar nu ai de unde să știi dacă nu ai curajul să încerci.

Loading...
Comentarii