MENIU CAUTĂ
31 Ian. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Nevasta m-a împins spre altcineva”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela,

Sunt Adrian şi ti-am scris şi cu ceva timp în urmă. Atunci era problema cu relaţiile sexuale rară, nu mă mai atrăgea. Suntem căsătoriţi de trei ani şi ea s-a şi îngrăşat mult. Lucrurile s-au agravat, comenta din orice, îmi interzicea tot felul de lucruri, mi-a zis de mai multe ori să plec acasă. Ne certam din orice. Pur şi simplu îmi comanda, când totul era ok şi nu ne certam relaţiile sexuale erau ok, dar în rest nu simţeam nevoia. De două săptămâni, am luat şi am plecat de la ea. Acum regretă toate, vrea să ne împăcăm, că face compromisuri pentru copil şi să fim doar împreună, că face ce zic eu, ceea ce nu a făcut niciodată. Dar o relaţie nu poate fi doar de dragul copilului şi din compromis, cred eu. Precizez că din decembrie, am pe cineva… o fată. O cunosc de mult, pur şi simplu nevasta m-a împins spre altcineva. Ei i-am povestit tot şi aşa mi s-au deschis ochii – când am mai povestit si altcuiva. Atunci am luat decizia sa plec. Asta a fost duminică, sâmbătă ne-am certat de trei ori. Acum mi s-au deschis ochii, dacă am deschis gura. Nu mai am sentimente pentru ea…

Adela răspunde:

Dragă Adrian,

Dacă soția ta nu înțelege că are de făcut și ea niște eforturi, atunci, cu toată dragostea, nu poți să trăiești o viață mizerabilă alături de ea numai de dragul copilului. Foarte multă lume susține divorțul în cazul unei asemenea nepotriviri, chiar dacă la mijloc este un copil, pentru că atmosfera toxică în care va crește îl va afecta mai mult decât dacă ar rămâne cu un singur părinte. Însă, ai grijă: în cazul tău – pentru că ea, de fapt, nu dorește să divorțeze – își va vărsa amarul asupra copilului, pe care, mai mult ca sigur, îl va monta împotriva ta. Ești pregătit să fii văzut ca 'personajul negativ' de către propriul tău copil? Dacă nu, atunci poate că ar fi bine să-i mai acorzi soției tale o perioadă 'de tampon', în care să se obișnuiască cu ideea că o vei părăsi. Asta înseamnă să mai petreci un anumit timp pe acasă, chiar dacă nu-ți mai vine. Nu te sfătuiesc să pleci dintr-o dată la noua ta iubită. Sunteți de prea puțin timp împreună, iar tu ești încă prea afectat de situația ta familială. Ar fi mai bine dacă ai putea să-ți faci propriul tău rost, înainte de a avea o nouă relație. Mută-te cu chirie undeva, cu un frate sau cu un prieten – cineva față de care nu ești implicat sentimental, până când se hotărăște situația cu soția ta. Altfel, riști să te duci din lac în puț. Când ești afectat într-o relație, nu vezi defectele unei persoane care pare că te salvează, dar cine știe ce secrete sumbre va dezvălui în timp.

 

Loading...
Comentarii