MENIU CAUTĂ
04 Feb. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Situaţia între noi s-a deteriorat”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Doru, am 45 de ani. Sunt căsătorit de 20 de ani, fără copii. Cu soţia am trăit, până acum doi ani, într-un apartament din Bucureşti. În urmă cu doi ani, a trebuit să ne mutăm în Călăraşi, de unde sunt eu. Motivul: mama mea s-a îmbolnăvit foarte grav (a făcut un atac cerebral, iar acum e imobilizată la pat), iar cineva trebuie să aibă grijă de ea. Pentru că nu accepta nici în ruptul capului să-i angajez o femeie care să se îngrijească de ea, am luat decizia de a mă muta înapoi acasă. Asta a însemnat că mi-am lăsat serviciul de acolo şi m-am angajat aici (lucram ca şofer pentru o firmă, acum sunt taximetrist).  Pentru nevastă-mea a fost mai greu. Nu a reuşit să îşi găsească un loc de muncă, aşa că greul de a avea grijă de mama mea a picat pe ea. Aici începe problema mea. În ultimul an, situaţia între noi s-a deteriorat. Asta pentru că este epuizată, pentru că în fiecare zi trebuie să o spele, să o ducă la baie, să o schimbe. Îmi spune că nu mai poate, că vrea să o lăsăm şi să ne întoarcem înapoi la Bucureşti. Ba chiar a pus problema să ne separăm, iar ea să plece înapoi. Sunt zile în care îmi spune că şi-ar dori ca mama să nu mai fie deloc (adică să moară), ca să nu se mai chinuie niciuna.

Îmi este foarte greu, Adela. Nu ştiu ce să fac. Nu vreau să o pierd, dar nici pe mama nu vreau să o las. Ajută-mă, te rog.

Adela răspunde:

Dragă Doru,

Tu, când te-ai mutat înapoi la Călărași, la ce te-ai gândit? Cum ți-ai imaginat că vor decurge lucrurile? Spui că mama ta nu acceptă să angajezi o femeie, dar faptele atestă că acest lucru este necesar. Cu tot respectul față de mama ta și față de suferința ei, ați adus-o pe soția ta în situația de a fi exploatată. Dacă ea și-ar fi găsit serviciu, cine s-ar mai fi ocupat de mama ta? Una este ca soția ta să se fi oferit, și să aibă grijă de mama ta din toată inima, și cu totul altceva este să fie pusă în situația de a face acest lucru, oarecum obligatoriu. Imaginează-ți cum ar fi fost dacă situația ar fi fost invers, respectiv, să vă mutați în orașul din care este soția ta, ea să meargă la serviciu, iar tu să stai toată ziua acasă să îngrijești de părintele bolnav, care nu este de acord să i se angajeze o femeie pentru asta, dar i se pare normal să fie îngrijit de ginere/noră, în cazul de față. Cu siguranță că nu ți-ar fi picat bine nici ție, iar soția ta are și ea dreptate. Ce-ai putea să faci? Să o lași pe soție să se ducă acolo unde vrea, dacă vrei să nu o pierzi cu totul. Momentan ea încă se plânge, pentru că speră ca tu să o înțelegi, dar după un punct, nu va mai suporta și va pleca pur și simplu. Cât despre mamă, din păcate ea nu mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru ea. Vei angaja o femeie care să aibă grijă când nu ești tu acasă, iar când revii de la serviciu, vei fi tu cel care o vei îngriji. Nu va fi ușor, dar așa vei dovedi că îți asumi situația cu demnitate, fără să mai fii în situația să te acuze nimeni că este exploatat.

Loading...
Comentarii