MENIU CAUTĂ
15 Ian. 2018 22:30

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Am trimis unui băiat poze indecente și acum a aflat tot liceul”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Acum 7 luni un băiat mi-a zis că mă iubeşte, iar el mi-a zis să trimit câteva poze indecente, promiţându-mi că nu o sa trimită nimănui. Am făcut acest lucru, iar după 3 luni s-a aflat în școală că am trimis poze indecente. Nu ştiu ce să mă mai fac.

Adela răspunde:

Draga mea,

În primul rând: niciodată! – oricâtă iubire ți-ar jura un băiat – să nu mai trimiți poze indecente cu tine. Dacă vrea să te vadă, n-are decât să vină în persoană, și să se poarte extrem de frumos ca să primească așa ceva. Acum, faptul este consumat. Nu știu cât de indecente sunt acele poze, dar dacă el le are, nu mai poți da înapoi. Trebuie să-ți asumi că ar mai putea să le vadă și altcineva. Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, ar cam trebui să-i implici pe cei mari. Vorbește cu directorul școlii, cu un profesor în care ai încredere, cu psihologul școlii sau cu orice persoană matură care știi tu că te-ar putea înțelege. Du-te spășită, cu capul plecat, recunoaște că ai făcut o greșeală și roag-o pe acea persoană să te ajute, să-l someze pe băiat să șteargă pozele din telefon, sub amenințarea că va fi sancționat dacă nu o face. Sper din tot sufletul că pozele respective nu sunt chiar atât de compromițătoare. Dacă scandalul atinge cote insuportabile, poate că e mai bine să te transferi într-o altă școală. Din păcate, nu întotdeauna putem avea încredere în oamenii care ajung să ne fie dragi. Altă dată să fii mult mai selectivă și demnă, să nu te mai lași influențată atât de ușor. Și să nu te simți rușinată pentru că ai făcut acele poze, tu ai fost de bună credință – el este cel care s-a comportat ca un om de nimic, dând dovadă că nu merită încrederea ta.

Loading...
Comentarii