MENIU CAUTĂ
09 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am suferit o fractură a organului genital. Au trecut 4 luni, însă în continuare îmi este frică să mai întreţin relaţii intime”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Cristi, am 28 de ani şi am o problemă mai delicată. A început acum 4 luni. În timpul unei partide de sex cu prietena mea, am păţit un accident. Am suferit o fractură a organului genital care m-a trimis direct la Urgenţe. Am fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căruia am rămas cu o mică deviaţie a penisului. După operaţie, medicul mi-a spus să nu am niciun contact sexual timp de 2 luni, după care totul va reveni la normal. Au trecut 4 luni, însă în continuare îmi este frică să mai întreţin relaţii intime. Prietena mea încearcă să mă încurajeze şi îmi spune că nu o să mi se mai întâmple nimic. Dar tot nu pot scoate din mine teama asta. Mă poţi ajuta, te rog?

Adela răspunde:

Dragă C.,

Factura penisului poate apărea în timpul actului sexual, mai ales în poziții în care femeia este deasupra, iar penisul erect se lovește de osul ei pubian sau de regiunea dintre anus și sex – dar probabil că tu știi mai bine asta… Ce nu știi este că poți trece peste trauma psihologică, chiar dacă acum pare foarte greu. Pentru început, te poate ajuta raționamentul că, dacă penisul nu este pus în situația în care ar putea să se rupă, nu se va rupe. Mai mult, poți face dragoste chiar și în poziții 'periculoase', dacă actul în sine nu depășește un anumit grad de pasionalitate. Cu alte cuvinte: ia-o-ncet. Pentru a alunga pentru totdeauna teama, roag-o pe iubita ta să înceapă prin a-ți face doar masaj la nivelul penisului, folosind un ulei natural. Dacă ai în minte că nu veți depăși acest nivel, poate te relaxezi și reușești măcar să intri din nou în erecție. Ca să nu simți că forțezi, nu face nimic mai mult deocamdată. Treptat, pe măsură ce capeți curaj, îți poți relua activitatea sexuală, însă încearcă să fii ceva mai controlat. Fractura de penis apare mai ales când pasiunea este extremă iar mișcările celor doi iubiți devin dezordonate. Dacă ești atent la iubita ta, o simți, iar uniunea dintre voi devine ca un dans armonios, în care nu este posibil să apară sincope periculoase. Cine știe, poate că ai pățit acest accident tocmai pentru ca să fii nevoit să faci din amor o artă.

Loading...
Comentarii