MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De când a născut, nu vrea să mai avem relații intime. Am început să mă uit la filme pentru adulți și să mă autosatisfac”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Numele meu este M., am 33 de ani și în urmă cu câteva luni, eu și soția mea am devenit părinți pentru prima oară. De când a născut, soția mea refuză să mai avem relații intime. La orice încercare de a mă apropia de ea, mă respinge, găsește tot felul de pretexte. Ba că n-are chef, ba că ne distrage atenția de la copil. Tot felul de scuze. După câteva săptămâni, am cedat să mă mai apropii de ea și am apelat la o altă modalitate de a mă satisface. Am început să mă uit la filme porno și să mă autosatisfac singur, într-o cameră separată. Într-o seară, însă, a intrat peste mine în cameră și m-a prins. A început să plângă, m-a acuzat că nu o mai iubesc. Am încercat să îi explic că n-am mai putut suporta să mă tot respingă, că sunt și eu bărbat și am nevoile mele, dar m-a acuzat că sunt egoist, că mă gândesc numai la mine, iar la ea și la copilașul nostru, nu. Din acea seară (s-a întâmplat acum vreo lună), relația dintre noi s-a răcit. Deși am încercat să fiu mai atent cu ea, să-i ofer mici cadouri, în speranța că mă va ierta, nu reușesc să mă mai înțeleg cu ea. Sunt zile în care plec la serviciu fără să-mi spunp vreo vorbă. Sunt și seri în care îmi spune că nu vrea să mai doarmă cu mine în același pat și mă trimite să mă culc într-o altă cameră. Nu știu ce să mai fac ca să mă ierte…

Adela răspunde:

Dragă M.,

În primul rând trebuie să înțelegi că nașterea este un eveniment care te marchează, ca femeie. Este posibil ca soția ta să fi rămas cu niște traume despre care încă nu este pregătită să vorbească, iar apropierea sexuală le face să se trezească la viață. De asemenea, este adevărat și că este greu, ca bărbat, să te abții, atunci când energia sexuală este foarte mare. Totuși, lucrurile pot fi mai puțin grave dacă nu vă mai luați atât de în serios. Nu știu cum era viața voastră sexuală înainte de acest copil, însă oricum ar fi, cu forța și cu o atitudine negativă nu vei obține nimic. Prin urmare, va trebui cumva să te detașezi de acest aspect. Dacă îți este greu să fii abstinent, poți apela la o consultație ayurvedică, în urma căreia terapeutul îți poate prescrie niște plante medicinale care liniltesc apetitul sexual și, pe cât posibil, măresc buna dispoziție și simțul umorului. Nu râde, așa ceva chiar există. Apoi, încetul cu încetul, vei urmări să extinzi această stare și asupra soției. Câtă vreme poate să rămână supărată pe tine dacă tu faci mereu glume nevinovate, și în același timp o ajuți din toată inima la tot ce are nevoie? În plus, un bebeluș este o sursă continuă de situații care provoacă râsul, și este atât de drăgălaș încât nu poți rămâne prea mult timp bosumflat în preajma lui. Treptat, soția ta se va liniști și te va înțelege și pe tine, sau măcar va fi dispusă să ia în considerare și punctul tău de vedere. Totul este să nu o forțezi.

Loading...
Comentarii