MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De câteva luni, părinții mei au început să-mi bage pe gât un alt bărbat”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Mirabela, am 25 de ani şi sunt de doi ani într-o relaţie stabilă. Părinţii meu s-a opus din prima clipă relaţiei, fără un motiv întemeiat. Tot ce mi-au spus este că nu îl consider demn de mine şi nu este genul de bărbat cu care aş putea să mă căsătoresc. De câteva luni, au început să-mi bage pe gât un alt bărbat, pe nepotul unor prieteni de familie. Despre actualul meu prieten, spun că e un pămpălău, un tip moale. Într-adevăr, e un pic timid, dar asta nu înseamnă că nu va avea grijă de mine şi că nu o să mă protejeze, atunci când va fi nevoie. Tipul pe care îl vor ei pentru mine îmi pare un pic golănaş şi plin de tupeu, dar asta, în sistemul lor de valori, înseamnă că e bun şi potrivit. Mă enervează că insistă prosteşte să mi-l impună, fără să le pese că eu sunt fericită cu relaţia pe care o am acum. De sărbători, au întrecut măsura şi l-au chemat la masă, alături de mine şi prietenul meu. M-am supărat atât de rău, că după o oră am plecat şi nu am mai vorbit cu ei câteva zile. Nu ştiu cum să le mai explic, să le zic să nu se mai bage în viaţa mea. Să mă lase să fiu fericită. Să înţeleagă că îmi face mult rău comportamentul ăsta al lor.

Adela răspunde:

Dragă Mirabela,

Singurul mod prin care asemenea părinți pot fi scoși din schemele lor este puterea faptelor și a timpului. Stai cât mai departe de ei, evită influența lor negativă în cea mai mare parte a timpului. Ai spus că te-ai supărat și ai plecat – asta mă face să sper că nu mai locuiești cu ei, că nu mai depinzi de ei în niciun fel. Dacă tu vei sta la distanță și îți vei vedea de viața ta fără să interacționezi cu ei decât atunci când este strict nevoie, în timp, vor începe ei să-și facă griji și să te caute să te întrebe ce faci. Răspunde-le plină de bunăvoință, dar nu accepta replici în legătură cu modul tău de viață. La un moment dat, dacă tu îți menții cu fermitate poziția, ei vor începe să te respecte. La urma urmei, tu îți vezi de viața ta, nu faci excese, nu deranjezi pe nimeni. Dacă tu simți și decizi că vrei să te măriți cu acest băiat, nu e cazul să te împiedici de părerile părinților. Poate că nu vei avea nunta din povești, dar vei fi făcut ce ți-a cerut inima, și asta este cel mai important.

Loading...
Comentarii