MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Eu şi soţia mea ne certăm destul de des în ultimele 12 luni. Îmi tot repetă că nu o mai iubesc, dacă sunt mulţumit de viaţă noastră sexuală…”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Ionuţ am 34 ani, căsătorit de 5 ani, avem un băieţel. Avem o problemă de cuplu. Eu şi soţia mea ne certăm destul de des în ultimele 12 luni. Motivul pentru care am apelat la dumneavoastră este că nu ştiu care dintre noi este vinovat unul sau amândoi. Soţia mea tot timpul mă face să cred că eu sunt acel vinovat, dar ea este o fire vulcanică, se agită repede se enervează la fel de repede. Câteodată nu ştiu cum să procedez să evit orice discuţii şi reproşuri. Îmi tot repetă că nu o mai iubesc, dacă sunt mulţumit de viaţă noastră sexuală diferite exemple. Sincer nu ştiu ce să mai cred şi ce să fac. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat.

Adela răspunde:

Din ceea ce mi-ai scris, nu reiese decât că soția ta este numulțumită. O femeie poate ajunge în această stare din multe motive, nu există o rețetă universal valabilă. De asemenea, faptul că este 'vulcanică' deschide o mulțime de posibilități. Dar am să încerc să-ți dau niște sfaturi generale. În primul rând, pentru orice femeie este foarte important să se simtă ascultată și înțeleasă. Ai răbdare să-ți asculți soția, sau te așezi la televizor imediat ce ajungi acasă, și o repezi dacă îți cere atenție? Dacă ești cumva în această situație, încearcă să stai cu ea de vorbă, fiind foarte atent la tot ce spune. Încurajeaz-o, dacă se vaită – majoritatea femeilor se vaită – nu încerca să-i dai soluții. Ea știe foarte bine ce are de făcut, vrea doar să te audă că-i spui că ai încredere în ea, că o să fie totul bine, eventual întreab-o dacă o poți ajuta cu ceva. Tot din categoria 'nevoie de atenție', îți spun sigur că nicio femeie nu rămâne nepăsătoare dacă îi spui lucruri de genul: 'ce frumoasă ești azi', 'cât de bine arăți în rochia asta' și 'ce bine i-ai zis-o' – când discută în contradictoriu cu cineva (se întâmplă adesea, cum bine știi). Apoi, dacă duci și tu gunoiul din proprie inițiativă și o ajuți la treburi înainte de a ajunge să facă o scenă, s-ar putea să-și schimbe total atitudinea. Te sfătuiesc să încerci toate aceste mici secrete, măcar pe timp de o săptămână, vei fi uimit.

Loading...
Comentarii