12 Ian. 2018 23:21

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Eu sunt singura care contribuie la cheltuielile casei. De 8 luni e cam întreţinut”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

N-aș vrea să-mi fac numele public. Am 25 de ani, am nevoie de un sfat. Sunt într-o relație de 10 luni, locuim împreuna în casa părinților mei, eu sunt singura care contribuie la cheltuielile casei, deoarece iubitul meu are rate în cuantum de 2500 de lei. Totul din cauza unor mofturi ale lui, ca de exemplu, concedii cu alte femei cu care a fost înaintea mea. Am încercat să-i explic că trebuie să contribuie și el la cheltuielile casei, să facă și el ceva, nu să-l întrețin eu, dar îmi tot spune că el își dorește o familie cu mine și că eu m-am schimbat. Țin să specific faptul că el are un salariu destul de bun, la fel și eu, doar că mie mi se pare că lui îi convine situația, are unde să stea, de cumpărături mă ocup eu, așadar, de 8 luni e cam întreținut. Nu știu ce să mai cred: mă iubește sau stă cu mine doar pentru lipsa responsabilității unei case? Mă lupt și cu ai mei, deoarece le-am spus că aș vrea să mă despart de el dacă nu găsește o cale de a rezolva problema datoriilor.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă, atunci când îi spui că ar trebui să dea bani în casă, el îți spune că vrea o familie cu tine, mie mi se pare că schimbă vorba – ca să fii sigură că te-am înțeles perfect. Și, cum ai putea să-ți întemeiezi o familie cu cineva care evită responsabilitățile? Mă tem că situația este exact cum o descrii, cu el care stă la tine pentru că îi convine să fie întreținut. Problema se pune însă altfel: cât de atașată ești tu de el? Cât de mult te-ar durea să te desparți de el? Dacă ți-e greu să-i spui în față că este un profitor, atunci înseamnă că ceva din tine încă mai ține la el și mai speră. În acest caz, nu poți decât să aștepți să vezi cum se va comporta după ce-și termină de plătit datoria. Dacă e prea mult până atunci, și dacă simți că efectiv nu mai suporți, atunci cel mai probabil vei găsi puterea să-i spui că nu mai vrei să fii împreună cu el. La nevoie, apelează și la ai tăi, să fie o atmosferă atât de tensionată în casă, încât să nu mai suporte el și să plece. Faptul că te-ai afișat cu el nu ar trebui să fie o problemă. Lumea va vorbi cât va vorbi, după care își va vedea de treabă. În ziua de azi, puțină lume mai are o relație pentru toată viața. Câtă vreme nu te-ai măritat, e treaba ta cu cine umbli, cât și de ce.

Loading...
Comentarii