MENIU CAUTĂ
23 Sep. 2017 21:00

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Îmi înşel iubitul cu antrenorul de la sala de fitness, dar îl iubesc pe prietenul meu şi nu vreau să ne despărţim”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela.

Mă numesc Corina. De câteva săptămâni îmi înşel prietenul cu antrenorul meu de la sala de fitness. Totul a început într-o seară, când am rămas la sală până seara târziu, iar el s-a oferit să mă conducă acasă cu maşina. Pe drum, a oprit maşina pe o străduţă şi acolo, pe bancheta din spate, am făcut sex. Partidele s-au repetat săptămânal, după fiecare antrenament.

Când ajung acasă, însă, mă simt epuizată şi nu mai am chef de nimic cu prietenul meu. L-am respins de câteva ori motivându-i că sunt obosită după antrenament, dar deja îl simt că nu prea mai crede povestea asta. Ce să fac? Ce să-i mai spun? Mărturisesc că pe prietenul meu îl iubesc şi nu vreau să ajungem să ne despărţim, dar nu vreau să renunţ nici la celălalt, pentru că momentele cu el sunt unele pe care nu le-am mai simţit niciodată cu cineva.

Ajută-mă, te rog. Mulţumesc.

Adela răspunde:

Dragă Corina,

Singurul mod prin care poți ajunge să fii liberă în dragoste este să găsești un bărbat cu care să te înțelegi atât de bine, încât să puteți fi împreună și, în același timp, fiecare liber. Asta ar însemna ca el să-ți accepte aventurile, dar și tu pe ale lui, în egală măsură. Să aveți atât de mare încredere unul în celălalt, încât să știți amândoi că, orice s-ar întâmpla, nimeni și nimic nu se va pune între voi, pentru că iubirea voastră este mai presus de orice altă iubire, mai mult sau mai puțin pasageră sau subordonată. Dacă crezi că poți să construiești așa ceva cu iubitul tău – pe care, în acest caz, ai putea foarte bine să-l iei și de soț – atunci da, îi poți avea pe amândoi. Dacă el – sau amândoi – încă mai aveți gelozie și posesivitate, atunci vei fi nevoită să alegi, ca să nu ajungi conform proverbului din străbuni: 'când alegi după doi iepuri, nu prinzi niciunul'.

De multe ori, viața ne pune în situația de a construi un bărbat din mai mulți: unul te face să te simți iubită din punct de vedere emoțional, altul te face să te simți femeie pentru că face dragoste cu tine cu putere și pasiune, altul te face să te simți în siguranță pentru că mereu îți oferă cadouri… și așa mai departe. Mai rar găsești unul care să le aibă pe toate. Așa fiind lucrurile, probabil îl vei alege pe cel care întruchipează ce contează cel mai mult pentru tine într-o relație. Dacă este iubirea și înțelegerea, vei rămâne cu iubitul tău. Dacă e mai important sexul, atunci vei încerca o relație cu antrenorul de fitness… Dar nu poți avea niciodată garanția că, după ce veți fi împreună și tu vei fi cea care îl așteaptă acasă, el nu se iubește cu altcineva în mașină, pe vreo străduță. De obicei, pasiunile intense sunt trecătoare.


REPORTAJ | Sex-party în inima Bucureștiului, hedonismul care salvează căsnicii

Loading...
Comentarii