MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-a spus că a filmat pe telefon partida şi m-a ameninţat că îi arăta înregistrarea prietenei mele”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mi-a fost ruşine la început să-ţi scriu, pentru că problema mea este una destul de ruşinoasă, dar am nevoie de un ajutor. Am o relaţie de 3 ani şi o iubesc tare mult pe prietena mea. Dar am făcut acum câteva luni o prostie care s-ar putea să mă coste scump… Într-o seară, am mers la un concert, în aer liber, cu un grup de prieteni (iubita mea nu a venit cu noi). Acolo, la concert, am băut multă bere (vreo 5 sau 6 doze), am cunoscut o fată şi am făcut sex cu o ea într-un parc din apropiere. S-a întâmplat o dată şi am regretat de cum s-a terminat. Nu am mai avut niciun fel de contact cu tipa aia din noaptea aceea. Şi am încercat să uit episodul, deşi m-am simţit foarte vinovat.

Însă, la câteva zile de la întâmplare, unul din prietenii cu care m-am văzut atunci mi-a scris. Mi-a spus că a filmat pe telefon partida şi m-a ameninţat că îi arăta înregistrarea prietenei mele. Din clipa aceea, am intrat în panică. Sunt sigur că o face pentru că e şi el îndrăgostit de ea, chiar am curtat-o în paralel, până când ea a decis să fie cu mine. Iar acum cred că profită de greşeala mea, să mă şantajeze, să mă despart de ea, ca să aibă el cale liberă. Nu mi-a zis asta, dar bănuiesc că de asta o face. Altfel nu-mi explic… M-am gândit să merg la poliţie să depun plângere (am mesajele salvate pe telefon), dar cred că mai rău agravez situaţia, pentru că o să fiu chemat la declaraţii şi aşa sigur o să afle prietena mea de ce s-a întâmplat. Deci nu ştiu ce să fac. Mă tot lupt să-l conving să şteargă înregistrarea, dar nu pot găsi o soluţie, cum să abordez problema.

Adela răspunde:

Dragul meu,

Vine momentul, în viața fiecăruia, în care ne dăm seama că trebuie să ne asumăm faptele noastre. A ne aștepta să facem acțiuni fără să suportăm consecințele lor este copilăresc, sper că ești de acord cu mine. Desigur, ar fi fost mai bine dacă tu ai fi putut să te stăpânești în acele momente, dar acum n-are rost să mai vorbim despre asta, de vreme ce faptele au fost comise. Că amicul tău a filmat momentul, este doar un detaliu, pentru că realitatea este așa cum este. Primul care trebuie să-și pună întrebări despre ce fel de om ești în această situație, ești chiar tu. Ce te-a determinat să faci ceea ce ai făcut? Ce ai de învățat din asta? În primul rând, este clar că nu mai ești tu însuți după ce consumi alcool – prin urmare, ferește-te de el, dacă vrei să nu-ți distrugi viața.

Apoi, că ai o sensibilitate la femei – în concluzie, ori le eviți pe cele 'periculoase' pentru relația ta, ori îți asumi că vrei să fii un don Juan și devii mai libertin. Ia-o ca pe o mare lecție de viață și renunță la frică. Tu ești șantajabil în acest moment pentru simplul fapt că ți-e frică să nu-ți pierzi relația. Dacă te detașezi, frica dispare. Cel mai cinstit este să-i povestești prietenei toată tărășenia, inclusiv manevra cu filmarea și șantajul, cu riscul de a o pierde. O să facă o criză, dar există o mare probabilitate să te ierte, pentru că o femeie nu pleacă așa ușor după o relație de trei ani, inclusiv una cu probleme. Dacă îți ceri iertare, îi promiți să nu se mai repete, și te porți ireproșabil cu ea după aceea, e foarte posibil ca acest incident să vă întărească relația, în loc să o distrugă.

Loading...
Comentarii