MENIU CAUTĂ
19 Ian. 2018 00:11

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Ne-am despărţit, pentru că ai lui nu erau de acord cu relaţia. Depinde foarte mult de părinţii lui”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Eu am 19 ani şi sunt în primul an de facultate. Am avut o relaţie cu un baiat timp de un an. La câteva săptămâni după ce ne-am cuplat, ne-am despărţit, pentru că ai lui nu erau de acord cu relaţia noastră. Însă nu am putut sta prea mult departe unul de celălalt, iar după câteva zile, ne-am împăcat. Relaţia a continuat multe luni, fără ca ai lui să ştie. Adică ei trăiau în continuare cu impresia că, de când ne-am despărţit atunci, nu ne-am mai împăcat. Însă după un an de relaţie, iar ne-am despărţit. El, deşi e şi el la facultate, depinde foarte mult de ai lui, îl sprijină financiar să-şi plătească cursuri, cărţi pentru facultate etc., şi nu vrea să-i supere. Însă eu îmi doresc să fim iar împreună. E prima relaţie serioasă pe care am avut-o şi nu vreau să-l pierd. Cum să fac să ne împăcăm?

Adela răspunde:

Draga mea,

În primul rând, de ce v-ați despărțit? Dacă el este acela care a pus capăt, sunt slabe șansele să-l recâștigi. Dacă, însă, tu ești aceea care a spus 'gata', atunci te mai poți întoarce. Însă, gândește-te bine, pentru că va trebui să accepți acele lucruri care te-au făcut să te îndepărtezi de el. Întotdeauna, timpul și distanța ne fac să uităm lucrurile neplăcute, și să ni se pară că totul va fi mai ușor la următoarea încercare. Însă nu va fi. În momentul în care te vei apropia de el, te vei confrunta exact cu aceleași motive de supărare. În concluzie, nu te repezi. Poate că acum te simți singură și ai rămas cu amintirile frumoase, dar încearcă să fii lucidă: ești sigură că vrei să o iei de la început? A doua problemă: ce au ai lui cu tine, de ce nu sunt de acord cu relația voastră? Dacă într-un an de zile nu ai reușit să-i convingi, poate că e mai bine să-i lași într-ale lor. Decât să stai toată viața cu o soacră acră pe cap, mai bine te lipsești. Chiar dacă acum ți se pare că nu e atât de grav, în timp vei observa că ea îl va influența atât de mult pe băiatul său, încât nu vei mai avea liniște. Înțelepții spun că suferința poate și chiar trebuie să fie evitată. Dacă îl iubești atât de mult pe acest băiat, spune-i ce simți și mai dă-i o șansă. Dacă se leagă, atunci înseamnă că așa trebuia să fie. Dacă nu, poate că este timpul să-ți dai voie să mai ai și alte experiențe.

Loading...
Comentarii