MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 21:34

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Nu numai mie îmi place de el, ci şi altor fete din clasă. Sunt foarte timidă şi nu ştiu cum aş putea să-l abordez”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Ţi-am descoperit recent rubrica şi îmi place cum răspunzi şi cum ajuţi oamenii, de aceea sper că mă poţi ajuta şi pe mine. Am 17 ani şi sunt clasa a XI-a la un liceu din Bucureşti. Până acum nu am avut niciun prieten, dar la începutul anului şcolar, la noi în clasă s-a mutat un tip foarte drăguţ de care mi-a plăcut din prima. Problema e că nu numai mie îmi place de el, ci şi altor fete din clasă. Arată mai bine decât mine. De fapt, hai s-o spun sincer. Sunt mult mai dotate decât fetele de vârsta lor, pe când eu sunt mică de statură şi mai slăbuţă. Fizic, nu mă pot ridica la nivelul lor şi nu cred că s-ar putea uita vreodată la mine. Dar studiindu-i profilul de Facebook, am descoperit că avem câteva pasiuni în comun. Ascultăm aceeaşi muzică, ne plac aceleaşi filme. Dar nu ştiu dacă sunt motive suficiente să-l fac să se uite un pic la mine. Sunt foarte timidă şi nu ştiu cum aş putea să-l abordez. Ce aş putea să fac să-l fac să-mi acorde puţină atenţie? Merci din suflet.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă un băiat nu te poate vedea pentru că există fete care arată mult mai bine decât tine, atunci poate că ar fi mai bine să-l lași să se mai maturizeze, să aibă acele relații cu acele fete care i-au luat ochii, să se lămurească ce primește dacă o ia pe acea cale. Dacă își dorește mai  mult decât aspect, atunci te va vedea, oricât de mică și ascunsă ai fi. Dar, îți dai seama, la vârsta asta oamenii au nevoie de experiențe, ca să poată să înțeleagă unele lucruri. În ceea ce te privește, nu cred că trebuie să te compari cu nimeni, dacă ai observat că tu și cu acest băiat aveți pasiuni în comun, încearcă să-l abordezi în legătură cu acele subiecte. Dacă se leagă conversația, cu atât mai bine, puteți fi prieteni, dacă nu, asta e. Oricum, aveți lucruri mai importante asupra cărora să vă focalizți atenția, e viitorul vostru în joc. Știu că toată lumea te bate la cap cu ideea asta, dar – ce să-i faci? – e adevărată. Și îți mai spun un secret: cu cât ești mai concentrată asupra propriei tale vieți, și nu îi dai o atenție mai mare decât merită, cu atât devii mai magnetică și interesantă pentru el. Dacă celelalte fetele își arată interesul special pentru el, poate că el va fi flatat. Dar faptul că există undeva, acolo, o fată mică și misteriosă, despre care nu e sigur dacă o poate cuceri sau nu, o să-l preocupe mult mai mult.

Loading...
Comentarii