MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2014 04:53 , de Madalina Ciodaru Burada

PUNCTUL G NU EXISTĂ! Uite CE DESCOPERIRE UIMITOARE au făcut cercetatorii

Distribuie

Punctul G, numit în literatura de specialitate Punctul Grafenberg, a fost adus în discuţie prima dată de în 1950 de ginecologul german Ernst Grafenberg. El declara că acest „punct magic” se află undeva pe un perete al vaginului şi dacă este stimulat va duce la orgasm.
De atunci, studiile nu au putut demonstrat existenţa acestui punct, deşi au fost scrise numeroase lucrări ştiinţifice despre subiect, potrivit descopera.ro.
Totodată, femeile au precizat, în cadrul mai multor studii, că în timpul actului sexual simt o plăcere mai mare dacă este stimulat peretele vaginal superior, nu un punct anume.
Emmanuele Janinini, profesor de sexologie şi endocrinologie la Universitatea Tor Vergata din Roma, alături de chipa lui, a realizat un studiu recent în acest sens, iar rezultatele au fost publicate în revista Nature Reviews Urology.
El precizează că zonele erogene la femei sunt mai complexe ca la bărbaţi şi pot varia de la o femeie la alta, în funcţie de ciclul ei hormonal.
În loc să descopere un anumit punct erogen, cercetătorii au identificat o regiune numită CUV (clitouretrovaginală), care poate duce la orgasm dacă este stimulată corect în timpul actului sexual.
Această regiune mai sensibilă cuprinde clitorisul, uretra şi peretele vaginal anterior.
În cadrul studiului, cercetătorii au folosit tehnicile moderne de imagistică, pentru a observa interacţiunile între anumite zone ale organelor genitale feminine în timpul actului sexual.
 

Loading...
Comentarii