08 Sep. 2017 07:00

„Sunt un tânăr de 16 ani și am un nas foarte mare. Sunt foarte complexat din această cauză. Pot să mă operez? Nu mai am răbdare”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde

Distribuie

„Sunt un tânăr de 16 ani și am un nas foarte mare. Sunt foarte complexat din această cauza. Pot să mă operez? Nu mai am răbdare”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe adresa mediculesteticianraspunde@ringier.ro şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri.

Cel mai bine ar fi să aştepţi până împlineşti 18 ani. Dar există situaţii, cum cred că este şi a ta, în care beneficiile unei intervenţii la 16 ani sunt mult superioare riscurilor care însoţesc actul operator la această vârstă, motiv pentru care, cu acordul scris al părinţilor, poţi să te adresezi unei clinici de specialitate.

Se consideră că atingem maturitatea anatomică la 18-20 de ani, şi după această vârstă, formele fizice se opresc în dezvoltare. Ne referim aici la nas, sâni, buze, urechi, barbie, etc

În practica mea am renunţat de câteva ori la acest considerent pentru că situaţia în sine impunea acest lucru. Un nas foarte mare, nişte sâni inexistenţi sau prea mari, urechile clăpăuge, toate acestea pot să creeze nişte frustrări şi să dezvolte complexe extrem de nocive pentru un tânăr în formare.

Am cunoscut băieţi cu nasul mare, care nu ieşeau din casă, fete de 16 ani care plângeau non stop când le aminteai de sâni, etc. Toate aceste cazuri s-au rezolvat perfect după operaţii.

Există însă şi situaţii în care aceste “neajunsuri” estetice sunt doar închipuite. Am avut o pacienta de 17 ani, extrem de frumoasă şi fină….doar că nu avea 1,80 m şi nici talie de viespe. S-a prezentat la clinică însoţită de mama ei. Descria, biata fată, nişte aşa zise probleme, absolut inexistente. Că avea buzele prea strâmbe, că erau urechile prea mari, etc. Nimic dintre toate acestea nu era real. Am trimis-o să vorbească cu un psiholog. Un astfel de caz acolo îşi va găsi echilibrul şi rezolvarea tuturor problemelor.

În măsură în care problema ta estetică este reală, părerea mea este că poţi deja să te gândeşti la operaţie. Şi dacă emoţiile şi trăirile tale sunt afectate permanent de faptul că nasul tău este prea mare, atunci operează-te cât mai repede!

Să fii conştient însă că un nas frumos, mic şi armonios nu-ţi va garanta nici mai mult noroc şi nici succes suplimentar. Un nas frumos doar te va face să fii mai sigur pe ţine. Atât!

FOTO: 123rf.com

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Loading...
Comentarii