Băută moderat, berea este mai bună decât orice medicament! Iată ce minuni face berea!

29 februarie 2016 23:30

Te răcoreşte şi te hidratează. Dar virtuţile băuturii gulerate nu se opresc aici. Există și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, spun specialiştii. De pildă, ajută sistemul imunitar să doboare agenții patogeni, reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare şi fortifică sistemul osos.

Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

Cerealele din bere conţin vitamine ”bune pentru oase”

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează acest efect mai puțin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezintă unul din ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar„.

Prin conţinutul redus de sare previne hipertensiunea

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Siliciul organic fortifică sistemul osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzută și deteriorarea țesuturilor osoase.

Favorizează memoria pe termen scurt

Consumată moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt. Studii științifice au indicat faptul că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung.

Nici prea mult, nici prea puţin: 330 ml pentru femei, dublu pentru bărbaţi

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro