Cum scăpaţi de inflamarea amigdalelor

12 august 2010 13:54

Dacă v-aţi trezit cu febră, înghiţiţi greu, ganglionii vă dor sau nu puteţi trage aer în piept, atunci aveţi de-a face cu inflamarea amigdalelor. Mare grijă, fiindcă, dacă nu le trataţi, puteţi surzi.

Angina este ceva obişnuit în cazul unei gripe sau al unui guturai. Trebuie să controlaţi mereu nivelul temperaturii, şi dimineaţa, dar şi după-amiaza, la ora 17.00 (atunci e, de regulă, înregistrată cea mai mare valoare a temperaturii), iar în cazul în care aceasta depăşeşte 38,5 grade Celsius e obligatoriu să vă prezentaţi la medic.

Nu consumaţi zahăr alb

Iată şi primele măsuri pe care trebuie să le luaţi: feriţi-vă de zahărul alb şi consumaţi cât mai multe lichide calde şi supă făcută în casă, este o adevărată binefacere pentru un gât în suferinţă. Ar fi bine să nu ieşiţi din locuinţă. Şi produsele naturiste vă pot fi de ajutor:

Cough Kalp Indian Herbal. Vă ajută în cazul durerilor de gât, al inflamaţiilor gâtului, al rinitelor şi al tuturor problemelor respiratorii. Administrare: o linguriţă de 3 ori pe zi. Preţ: 20 de lei.

Plantusin – Fares. E indicat în cazul răcelii, gripei, bronşitei, durerilor de gât, are proprietăţi antivirale, antibacteriene, expectorante, analgezice, decongestionante. Administrare: 1- 2 comprimate de 3 ori pe zi. Preţ: 10 lei.

Bridhibar Herba Ayurvedica. Util în amigdalită şi în tot felul de inflamaţii ale gâtului. Administrare: o capsulă de 3 ori pe zi. Preţ: 21 de lei.

4496-282005-20spec1.jpgBronchofort Laboratoarele Medica. Ajută la buna funcţionare a aparatului respirator, la eliberarea căilor respiratorii, are efect antiseptic, foarte util în cazul infecţiilor respiratorii şi al durerilor de gât. Administrare: o capsulă de 3 ori pe zi. Preţ: 13 lei.

Tulsi Pentavox. Poate fi de folos profilactic şi ca tratament în afecţiuni respiratorii (răceli însoţite de febră, tuse, astm, dureri în gât). Administrare: o capsulă de 3 ori pe zi. Preţ: 16,5 lei.

Produsele prezentate le puteoei găsi în magazinele de produse naturiste din Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din str. Lipscani nr. 104.

4496-282004-21cartofi.jpgLeacuri la îndemâna oricui
Cură cu tinctură de propolis sau cu baton de propolis.
Gargară cu miere în amestec cu puţin ceai de nalbă.
Gargară cu ceai de salvie.
Comprese în jurul gâtului cu cartofi cruzi, feliaţi.
Comprese fierbinţi cu tărâţe de grâu în jurul gâtului.
Comprese cu terci de tătăneasă.
Comprese cu frunze de varză strivite.

Angina poate provoca reumatism

Trataţi cu atenţie această boală, deoarece puteţi să aveţi probleme cu inima mai târziu, vă puteţi trezi cu un reumatism, cu o insuficienţă renală sau chiar cu surditate. Este important să aveţi o grijă deosebită de copiii care se confruntă cu astfel de probleme, pentru că pot ajunge să se confrunte cu diverse complicaţii.

Alte produse naturiste

4496-282006-21spec2.jpgBALSAM DE ROZMARIN (100 ml ) – 39 de lei. Cremă termogenică pentru masajul local, pe bază de rozmarin şi camfor natural. Uz: aplicaţi pe zonele interesate şi masaţi până la absorbţie. Balsam curativ în dureri de gât, musculare, articulare, nevralgii, inflamaţii Atenţie: aplicarea produsului generează senzaţie locală de căldură şi înroşire destul de intensă.

CREMĂ BOGATĂ SPECIFICĂ GHEARA DIAVOLULUI & ARNICĂ (75 ml) – 50 de lei. Cremă cu înalt conţinut de principii active, pentru masajul local. Pentru afecţiuni ale gâtului, musculare, articulare, inflamatorii. Pentru pielea sensibilă, cu probleme circulatorii venoase, cu capilare vizibile

FLUID BALSAMIC PARFUMAT ( 50 ml) – 49 de lei. Conferă senzaţia de respiraţie proaspătă şi profundă. Pentru ameliorarea afecţiunilor faringelui, laringelui, amigdalelor (durerilor în gât).

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro