09 Dec. 2017 15:33

Luni, poți să donezi sânge la sediul PMB! Va exista un centru mobil, în fața instituției

Distribuie

Donare de sânge la Primăria Capitalei, pe 11 decembrie. Primăria Municipiului București (PMB) Administrația Spitalelor și Centrul de Transfuzie Sanguină București fac un apel către bucureșteni să doneze sânge, mai ales că decembrie e luna în care numărul donatorilor scade cu un sfert. Campania de acum se numește „N-avem sânge!".

România se află, în continuare, pe ultimele locuri în Europa la capitolul „donare de sânge”. Deși, în fiecare an, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine… doar 1,7% dintre adulți sunt donatori.

Potrivit cifrelor oficiale, ultima lună din an aduce, în medie, cu 25% mai puțini bucureșteni la Centrul de Transfuzie Sanguină. În același timp, însă, cererea spitalelor rămâne la fel de mare. În Capitală, sunt 60 de spitale de stat și private, dintre care 14 de urgență. Lunar, cererea de sânge este de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită. La fiecare două secunde, un pacient are nevoie de sânge', trasmite Administrația Spitalelor printr-un comunicat de presă.

Astfel, în cadrul campaniei „N-avem sânge!”, PMB va instala luni, 11 decembrie, de la ora 09.00, un centru mobil de donare de sânge, în fața sediului său din bulevardul Regina Elisabeta 47.

Pentru cei ce nu pot ajunge luni, la sediul PMB, e bine de știut că Centrul de Transfuzie Sanguină București este deschis în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 07:30 și 13:30.

  • Centrul de Transfuzie Sanguină București
  • Strada Doctor Constantin Caracaș 2, București
  • ctsbucuresti.ro
  • 031 405 3660

La începutul lunii noiembrie, a fost organizată o campanie de donare de sânge chiar și într-un mall. S-a întâmplat în cartierul Pantelimon din Capitală, iar oamenii au fost foarte receptivi.


CITEȘTE ȘI…  Când statuile spun povești. Dacii sculptați de romani erau uriași și din marmură de bună calitate

VIDEO| „Ultima tonă. Am fost miner la Uricani', filmul complet. Un documentar despre apusul mineritului și eșecul statului în a găsi alternative


Loading...
Comentarii