EXCLUSIV. Cum scap de pielea inestetică de deasupra genunchilor? Esteticianul Adina Alberts răspunde

19 iulie 2017 23:15

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre pielea inestetică de deasupra genunchilor.

Am 54 de ani, am o silueta foarte fină dar am prea multă piele, inestetică, deasupra genunchilor. Care sunt variantele de tratament?

Aceasta este o zona delicată, cu multă piele şi destul de expusă, cu precădere la femei. Datorită mobilităţii genunchilor şi anatomiei locale, este nevoie de acest tegument în exces, deci nu poate fi îndepărtat chirurgical pentru că la o flexie completă a genunchiului, este utilizată toată pielea pentru a-l acoperi complet.

Cu vârstă, tegumentul îşi pierde din elasticitate şi din fermitate, iar la nivelul acesta, în extensie pielea nu se mai contracta în totalitate , rămânând inestetic, vizibilă atunci când avem o fustă mai scurtă.

Ce este de făcut?

În primul rând trebuie să ne gândim din timp că vom ajunge aici, şi să aplicăm metodele de prevenire. Să hidratăm corect pielea de pe membrele inferioare. Să facem tot ce ţine de noi că să evităm edemele membrelor inferioare: să nu mâncăm sărat, să evităm statul prelungit în picioare, să facem masaj săptămânal, să facem sport zilnic sau măcar de 3 ori pe săptămâna, să masăm membrele inferioare cu un aparat de masaj vacumat, fie în clinicile de specialitate ( endermologie) fie acasă ( cu un aparat de uz casnic), să facem saună săptămânal, ideal ar fi saună umedă care hidratează intens pielea.

Să nu exagerăm cu expunerea la soare!

Apoi, în clinicile de specialitate să facem mezoterapie şi laser terapie pentru “piele căzută”- aşa se numeşte tipul de tratament- în combinaţie cu endermologia menţionată mai sus. După 2 luni de tratament rezultatele sunt vizibile şi zona arată net mai bine!

În completarea celor descrise mai sus, sau în locul lor, în cazul în care nu ne permitem terapii în astfel de clinicii, mai putem face ceva şi anume: aplicaţi crema termoactiva pe genunchi, masaţi intens până pătrunde complet în piele şi apoi înfăşuraţi genunchiul cu folie de plastic alimentară. Staţi aşa câteva ore!

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro